Đoković: Želim da nadmašim Federera

6 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Reuters
Novak Đoković, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.05.2016. 12:33h

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković izjavio je da mu je jedan od velikih ciljeva u karijeri da nadmaši Švajcarca Rodžera Federera i postane igrač sa najviše grend slemova u istoriji.

Srpski teniser trenutno ima 11 grend slem trofeja, a ispred njega su Roj Emerson sa 12, Rafael Nadal i Pit Sampras po 14, dok je najuspješniji Federer sa 17.

"Lagao bih ako kažem da ne vjerujem da mogu da nadmašim Federera i Nadala. Stvarno to mislim i ne bih bio iskren ako bih pričao drugačije. Ipak, to bi mogla da mi bude smetnja i gubljenje kocentracije ako bih razmišljao samo o tome", rekao je Đoković za Kadena Kope.

On je dodao da je još uvijek mlad i da ima priliku da osvoji mnogo grend slem titula do kraja karijere.

"Posljednji veliki izazov mi je da u jednoj sezoni spojim sva četiri gren slema. To su najteži turniri, igra se na tri dobijena seta, pod velikim pritiskom... Jednom sam bio blizu da osvojim sva četiri, biće teško to ostvariti, ali ne i nemoguće", naveo je Novak.

Đokoviću od gren slemova nedostaje samo titula na Rolan Garosu i pred početak turnira u Parizu kao glavnog favorita vidi Nadala.

"Nadal je na Rolan Garosu izgubio samo dva meča i to dovoljno govori koliki je favorit. Igra u dobroj formi, podigao je kvalitet u odnosu na poslednje godine, ali pored nas dvojice ima još tenisera koji mogu da osvoje trofej", zaključio je Đoković.

Bonus video: