Druga epizoda: Raonić pobijedio i razljutio Verdaska

Mladi Podgoričanin nema puno vremena za slavlje - oko 18.30 časova po našem vremenu igra meč 2. kola sa Čehom Radekom Štepanekom, koji je bio bolji od Njemca Benjamina Bekera (6:4, 6:2)
0 komentar(a)
raona, Foto: Privatna arhiva
raona, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.02.2011. 09:13h

Seriji pobjeda Miloša Raonića se ne nazire kraj - 20-godišnji kanadski državljanin crnogorskog porijekla je drugi put u tri dana preslišao 9. tenisera svijeta Fernanda Verdaska! Prvi put je to uradio u finalu ATP turnira serije 250 u San Hozeu, a u noći između srijede i četvrtka je to ponovio i u prvom kolu dvostruko jačeg nadmetanja u Memfisu. Raonić je slavio sa 2:1 u setovima (6:4, 3:6, 7:6), a do pobjede je došao na sebi svojstven način - sjajnim servisima, razornim forhendima i odličnom igrom u odlučujućim trenucima.

Momak koji je rođen 27. decembra 1990. godine u tadašnjem Titogradu je dominirao u prvom setu, iskoristio jednu od čak sedam brejk lopti i bez problema poveo sa 1:0. Ljevoruki Španac je, međutim, već na startu drugog dijela igre uzeo brejk i izjednačio, a u trećem setu su oba igrača čuvala svoj servis (Miloš je, doduše, imao tri brejk šanse). Raonić je na startu taj-brejka poveo 3:0, 2. nosilac izjednačio na 4:4 i 5:5, ali je tada mladi Podgoričanin uzeo mini-brejk i razornim servisom stigao do velike pobjede koja je prilično razljutila Verdaska:

- Za mene to nije tenis. Nadam se da ćemo se ubrzo sastati na šljaci, a tamo ću mu pokazati kako se stvarno igra i trči. Pa, nije sve u servisu - izjavio je deveti reket sveta.

Raonić je godinu počeo kao 153. na ATP listi, a već je jasno da će nakon Memfisa preskočiti 59. poziciju na kojoj je sada, nema puno vremena za slavlje - oko 18.30 časova po našem vremenu igra meč 2. kola sa Čehom Radekom Štepanekom, koji je bio bolji od Njemca Benjamina Bekera (6:4, 6:2). Pobjednik tog meča igraće u četvrtfinalu sa Amerikancem Robertom Kendrikom, koji je eliminisao slavnog zemljaka Džejmsa Blejka.

U drugom derbiju 1. kola turnira koji se igra za nagradni fond od milion i 100 hiljada dolara, Huan Martin del Potro je savladao Džona Iznera sa 6:4, 6:3. Zanimljivo, osvajač US opena iz 2009. godine i Raonić su, uz Blejka, u Tenesi došli pomoću vajld-karda.

Bonus video: