Druga strana Nika Kirjosa: Pišite mi, podijeliću sa vama sve što imam...

Njegov imidž "nestašnog momka" se pomijenio nakon što je njegov poziv teniskom svijetu pokrenuo kampanju kojom su sakupljeni miloni dolara za žrtve požara prije i za vrijeme Australijan opena
1935 pregleda 0 komentar(a)
Kirjos, Foto: AP
Kirjos, Foto: AP

Australijski teniser Nik Kirjos, poznat po ispadima i kontroverznom ponašanju, a ne samo po sjajnom talentu, pokazao je svoju drugu stranu najavivši u ponedjeljak kako će pomagati gladnima i ostavljati na kućnom pragu hranu onima koji do nje ne mogu doći u vrijeme pandemije koronavirusa.

Kirjos, koji je prošle godine i suspendovan zbog svog ponašanja na terenu, postao je junak i početkom 2020. godine kada se Australija borila s velikim požarima.

Njegov imidž "nestašnog momka" se pomijenio nakon što je njegov poziv teniskom svijetu pokrenuo kampanju kojom su sakupljeni miloni dolara za žrtve požara prije i za vrijeme Australijan opena.

Sada je bio još emotivniji...

"Ako neko ne radi ili ne prima prihod ili je ostao bez hrane ili je jednostavno u teškoj situaciji ...molim vas, nemojte ići da spavate gladni", napisao je Kirjos na svom Instagram profilu.

"Nemojte da se plašite ili sramite da mi pošaljete privatnu poruku. Biću više nego srećan da podijelim sa vama što god imam. Pa čak i kutiju tjestenine, parče hljeba ili malo mlijeka. Ostaviću vam to pred vratima, bez ikakvih pitanja", napisao je 24-godišnji Kyrgios koji je, otkako je pandemija koronavirusa prekinula gotova sva sportska takmičenja, u svom domu u Kanberi.

Bonus video: