Favoriti bez greške, Federer se ljutio na navijača zbog selfija

Šampionka iz 2008. Ana Ivanović je izgubila prvi set protiv Jaroslave Švedove, ali je dominirala u naredna dva (4:6, 6:2, 6:0)
12 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2015. 19:43h

Prvog dana 114. Rolan Garosa nije bilo iznenađenja. Jeste da je ispalo četvoro kosturaša (po dvoje u obje konkurencije), ali su pravi favoriti odradili posao bez greške.

U meču koji je otvorio turnir na „Filip Šatrijeu”, Simona Halep se namučila sa Jevgenijom Rodinom (7:5, 6:4).

Aktuelna vicešampionka je imala dva brejka prednosti, ali je dozvolila protivnici da izjednači na 5:5, ali je ipak završila sve u dva seta.

"Bilo je teško, ali je tako uvijek kada igrate prvi meč na turniru", rekla je 23-godišnja Rumunka nakon trijumfa nad 91. igračicom svijeta.

Na najveći stadion je potom ušao Rodžer Federer i time započeo 62. uzastopni nastup na grend slem turnirima.

Izašao je poslije sat i 51 minut, jer je lagano savladao Alehandra Falju (6:3, 6:3, 6:4), ali je bio ljut zbog navijača koji je utrčao na teren i na silu htio da uslika selfi sa legendarnim teniserom.

"Nisam srećan zbog toga, nijednog sekunda. To se dogodilo i u subotu tokom treninga", rekao je rasrđeni Federer, uz napomenu da su mu se organizatori izvinili.

Njegov zemljak Stanislas Vavrinka je bio još ubjedljiviji protiv Turčina Marsela Ilhana (6:3, 6:2, 6:3), a Kei Nišikori je protiv Pol-Anrija Matjea (6:3, 7:5, 6:1) pokazao da je u sjajnoj formi.

Lagano su do 2. kola stigli i Žo-Vilfred Conga, Ernests Gulbis i Filip Kolšrajber (prepustio tri gema Gou Soedi), a ispali su brojevi 25 i 26 u kosturu - Ivo Karlović nije imao previše šansi protiv Markosa Bagdatisa (7:6, 6:4, 6:4), dok je Giljermo Garsija neočekivano poklekao pred Stivom Džonsonom (6:3, 6:3, 6:7, 3:6, 6:3).

Osim Halepove, u 2. kolo ženskog singla je prošla i 7. kosturašica Ana Ivanović.

Šampionka iz 2008. je izgubila prvi set protiv Jaroslave Švedove, ali je dominirala u naredna dva (4:6, 6:2, 6:0).

Jekaterina Makarova je bila bolja od Luize Čiriko (6:4, 6:2), a u 2. kolu će se neočekivano gledati ex-YU duel - Hrvatica Dona Vekić je izbacila 31. favoritkinju Karolin Garsiju (3:6, 6:3, 6:2), dok je Srpkinja Bojana Jovanovski nakon ubjedljivo izgubljenog prvog seta razbila Lesju Curenko (1:6, 6:1, 6:0).

Na Rolan Garosu će se sjutra igrati po 28 mečeva u muškom i ženskom singlu, ali na teren neće izlaziti igrači čiji se mečevi sa najviše nestrpljenja očekuju u Crnoj Gori - Danka Kovinić i Novak Đoković, koji će mečeve sa Klarom Kukalovom, odnosno Jarkom Nieminenom igrati u utorak.

Za tada su „ostavljeni” i Serena Vilijams i Rafael Nadal.

Na pariskoj šljaci u ponedjeljak će igrati aktuelna šampionka Marija Šarapova protiv Kaje Kanepi, Endi Marej će se preko mreže gledati Fakunda Argelja, Tomaš Berdih se sastaje sa Jošihitom Nošiokom...

Galerija

Bonus video: