Favoritkinje sigurne

"Malo sam “zarđala”, jer nisam igrala od US Opena, ali mislim da je bilo dobro", istakla Serena Vilijams
0 komentar(a)
Vilijams, Foto: REUTERS
Vilijams, Foto: REUTERS
Ažurirano: 02.01.2012. 19:50h

Drugi dan turnira teniserki u Brizbejnu nije donio iznenađenja. Ulogu favorita opravdale su ljubimica domaće publike Samanta Stosur, Jelena Janković, Serena Vilijams, Anastasija Pavljučenko i Ana Ivanović.

Samanta Stosur nije imala problema u duelu sa Bjeloruskinjom Anastasijom Jakimovom, kojoj je prepustila svega pet gemova (6:2, 6:3).

Brzo je sve riješila i Serena, u prvom nastupu nakon US Opena, u susretu sa Šanel Šipers iz Južne Afrike.

Amerikanka je odmah na startu izgubila svoj servis, ali je brzo uhvatila pravi ritam i izborila plasman u nastavak takmičenja.

"Malo sam “zarđala”, jer nisam igrala od US Opena, ali mislim da je bilo dobro. Igrala sam sa veoma dobrom igračicom, koja je u posljednje vrijeme imala nekoliko velikih pobjeda. Moram biti zadovoljna, ali ima dosta prostora za napredak", istakla je Serena.

Jelena Janković i Ana Ivanović su prema očekivanjima slavile u duelima sa Karlom Suarez Navaro, odnosno Tamirom Pišek.

Španjolka i Austrijanka su osvojile po šest gemova.

Anastasija Pavljučenko, koja je postavljena za sedmog nosioca, plasirala se dalje nakon što joj je Slovenka Polona Hercog predala u drugom setu zbog povrede leđa kod vođstva Ruskinje od 4:1 uz dobijen prvi set.

Najviše posla imala je Andrea Petković, drugi nosilac, u duelu sa Izraelkom Šahar Per.

Njemica je prvi set dobila u taj breku, a potom je Izraelka odigrala fenomenalan drugi, u kome je rivalki prepustila svega jedan gem.

Andrea se, međutim, probudila u odlučujućem setu, koji je odigrala u svom stilu i stigla do trijumfa.

"Bio je težak meč, a to sam i očekivala. Šahar i ja se veoma dobro poznajemo, njen bekhend je izuzetno jako oružje. Srećna sam što sam uspjela da dobijem", rekla je Andrea Petković.

Važniji rezultati: Samanta Stosur (Australija) - Anastasija Jakimova (Bjelorusija) 6:2, 6:3, Andrea Petković (Njemačka) - Šahar Per (Izrael) 7:6 (7-2), 1:6, 6:3, Serena Vilijams (SAD) - Šanela Šipers (Južna Afrika) 6:2, 6:3, Jelena Janković (Srbija) - Karla Suarez Navaro (Španija) 6:4, 6:2, Anastasija Pavljučenko (Rusija) - Polona Hercog (Slovenija) 6:1, 4:1 predaja Hercog, Ana Ivanović (Srbija) - Tamira Pašek (Austrija) 6:3, 6:3...

Bonus video: