Favoritkinje u polufinalu

Šarapova je u prvom meču dana razbila Samantu Stosur (6:0, 6:3), koja je nakon 1. kola zamijenila lakše povrijeđenu Petru Kvitovu
0 komentar(a)
Šarapova, Foto: Beta/AP
Šarapova, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.10.2012. 20:38h

Na WTA šampionatu nije bilo iznenađenja - četiri prve kosturašice ušle su u polufinale.

Sereni Vilijams, koja je u četvrtak upisala treću pobjedu, danas se sa istim skorom pridružila Marija Šarapova, dok su u odlučujućim mečevima Viktorija Azarenka i Agnješka Radvanska savladale direktne suparnice Na Li (7:6, 6:3), odnosno Saru Erani (6:7, 7:5, 6:4).

Šarapova je u prvom meču dana razbila Samantu Stosur (6:0, 6:3), koja je nakon 1. kola zamijenila lakše povrijeđenu Petru Kvitovu.

Odlična Ruskinja, međutim, ne može da se opusti, jer u današnjem polufinalu igra sa Azarenkom, koja je ove godine savladala četiri puta u pet međusobnih mečeva.

Bjeloruskinja je, sa druge strane, dana[njom pobjedom nad Li osigurala 1. mjesto na WTA listi do početka naredne godine, a mogla je da je prestigne upravo Šarapova...

Najviše uzbuđenja je, očekivano, bilo u duelu Radvanske i Erani. Poljakinja je izgubila prvi set, u 2. imala 0:2, ali je preživjela i tako produžila crnu seriju omalene Italijanke, koja sa igračicama iz Top 5 ima 23 poraza u isto toliko mečeva.

“Nisam bila svježa, bojala sam se šta će se dogoditi. Ne znam kako sam uspjela da slavim nakon skoro tri i po sata borbe, ali sam izuzetno srećna zbog pobjede. Sada moram da odmorim i pokušam da ostanem čitava”, rekla je Radvanska, koju čeka gotovo nemoguća misija protiv fenomenalne Serene.

Bonus video: