Federer bolji od Đokovića, sa Vavrinkom švajcarsko finale

Tokom meča je bilo primjetno da Đoković kuburi sa povredom zgloba desne ruke, zbog čega, kako je rekao, nije mogao da pruži maksimum
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2014. 15:22h

Đoković nije iskoristio dvije set lopte u prvom setu, što je na kraju i presudilo - Švajcarac Rodžer Federer je u polufinalu Mastersa savladao srpskog tenisera sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2, nakon 75 minuta igre, i prvi put nakon šest godina plasirao se u finale turnira koji nije nikada osvojio.

Bila je ovo 18. pobeda Federera nad Đokovićem u njihovom 34. međusobnom duelu.

Đoković je na 4:4 u prvom setu spasao brejk loptu Federera i poveo 5:4, a onda je na servisu Švajcarca imao dvije brejk i set lopte, ali ih je Federer spasao, a potom i izjednačio na 5:5.

U sljedećem gemu, Đoković je dobro počeo, imao 40:0, ali je Fedeks sa pet uzastopnih poena uzeo brejk i onda servirao za prvi set. Nekada najbolji igrač svijeta takvu priliku nije ispustio i poveo je 1:0.

Đoković je osvojio prvi gem u drugom setu, a onda je stao. Federer je nanizao pet uzastopnih gemova, sa dva brejka, i na 5:1 riješio sve dileme.

Tokom meča je bilo primjetno da Đoković kuburi sa povredom zgloba desne ruke, zbog čega, kako je rekao, nije mogao da pruži maksimum.

"Dobra je stvar što neću morati na operaciju, što meč nije prekinut ili tako nešto. Vidjeću šta će ljekari reći večeras, a sjutra idem na još jednu magnetnu rezonancu, da vidim da li se nešto promijenilo za ovih sedam dana. Neću moći da igram tenis neko vrijeme, koliku dugo, vidjeću, to stvarno više nije u mojim rukama. Idem da se odmorim, a na teren ću se vratiti kada potpuno zaliječim povredu", izjavio je Đoković poslije meča.

Federer će, tako, u švajcarskom finalu igrati protiv Stanislasa Vavrinke, koji je u prvom polufinalu savladao Španca Davida Ferera sa 2:0, po u setovima 6:1, 7:6.

Vavrinka je u prvom setu jednostavno "počistio" Španca i sa dva brejka zaredom prepustio mu samo jedan gem, da bi u drugom poslije ravnopravne i neizvjesne borbe bio sigurniji u taj-brejku.

Ferer je potpuno zasluženo pretrpio šesti poraz od Švajcarca u njihovom 13. međusobnom okršaju nakon tačno sat i po igre.

Finale je u nedjelju u 15 časova.

Masters u Monte Karlu igra se za ukupan nagradni fond od 3,45 miliona eura.

Galerija

Bonus video: