Federer i Đoković u finalu Indijen Velsa

50 pregleda 0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.03.2015. 22:14h

Bogovi betona boriće se za prevlast u kalifornijskoj pustinji - pitanje osvajača titule na Mastersu u Indijen Velsu, sjutra poslije 21 čas, rješavaće Novak Đoković i Rodžer Federer.

Neće to biti sudar samo dva trenutno ubjedljivo najbolja tenisera svijeta, već i igrača koji su na tvrdoj podlozi ponajbolji u istoriji.

Fedeks u obračun ulazi sa rekordnih 58 titula na betonu, od kojih je četiri uzeo na prvom Mastersu sezone, a Đoković sa 38. Između njih su samo Andre Agasi (46) i Džimi Konors (45).

Prvi je do finala stigao trostruki šampion u Kaliforniji, koji je u reprizi meča za titulu na Australian openu pregazio Endija Mareja (6:2, 6:3).

"Ovo Mareju nije bio dan, nije bio na svom nivou. Pravio je mnogo neiznuđenih grešaka i procenat ubačenog prvog servisa mu je bio izuzetno nizak. Očekivao sam veliku borbu, jer je tako uvijek kad igram s njim, ali nije održao nivo koji je želio", naglasio je Đoković, koji će se boriti za 50. titulu u karijeri.

I Fedeks je bio ekspresan, pošto je za 88 minuta, jedan manje od Đokovića, završio meč i slavio sa 7:5, 6:4.

Rival mu je bio Miloš Raonić, koji je 20 sati ranije eliminisao Rafaela Nadala i spriječio 34. meč dvije ikone "bijelog sporta".

Bonus video: