Federer najbolji u Bersiju

Švajcarac u dva seta savladao domaćeg tenisera Žo-Vilfreda Congu i prvi put u karijeri osvojio ovaj turnir
0 komentar(a)
Federer, Foto: Fonet/AP
Federer, Foto: Fonet/AP
Ažurirano: 13.11.2011. 17:10h

Samo 86 minuta bilo je dovoljno Rodžeru Federeru da osvoji 18. Masters titulu, ali i da prvi put trijumfalno podigne ruke na terenu Bersija - Švajcarac je lako izašao na kraj sa Žo-Vilfredom Congom (6:1, 7:6) za ukupno 69. trofej u karijeri, ali i trek treći u 2011. godini (poslije Bazela i Dohe).

Po mnogima najbolji teniser svih vremena je ujedno postao i tek četvrti igrač u istoriji ovog turnira koji je osvojio trofej, a da nije izgubio ni set - do finala je bez greške rješavao mečeve sa Adrijanom Manarinom, Rišarom Gaskeom, Huanom Monakom i Tomašom Berdihom.

"Čekao sam na ovaj turnir jako dugo. Srećan sam što sam ga konačno osvojio, jer sam se uvijek ovdje osjećao kao kod kuće", rekao je Federer.

Četvrti igrač na ATP listi je prvi set riješio bez problema, ali je Conga parirao u drugom zahvaljujući odličnom servisu. Na startu tog dijela je imao i dvije brejk šanse, ali je Fedeks odbio sve nalete. U taj-breku nije bilo dileme...

"Jednostavno nisam bio pravi protivnik Federeru u ovom finalu. Morao sam bolje, ali poražen sam od jednog od najboljih igrača svih vremena", rekao je Conga.

Federer je savladao Congu i 6. put u devet međusobnih duela. Postao je tek drugi teniser (poslije Andrea Agasija) koji je u Parizu osvajao i Bersi i Rolan Garos.

Uz hiljadu bodova za ATP listi, Federer iz Pariza odlazi bogatiji za 454 hiljade eura. Conga je zaradio 214.400 eura.

Oba tenisera će od 20. do 27. novembra da nastupe na završnom ATP Mastersu u Londonu.

Bonus video: