Federer: Podsjetio sam sebe koliko sam dobar na travi

„Ovo je dobar znak za mene, moje samopouzdanje i dobro je znati da se fizički osjećam dobro”, poručio je Švajcarac
60 pregleda 0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Rodžer Federer, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.06.2017. 19:34h

Rodžer Federer je bio prezadovoljan devetom titulom u Haleu i izdanjem protiv Aleksandera Zvereva u finalu.

Federer je savladao talentovanog Njemca rezultatom 6:1, 6:3 za svega 52 minuta i tako ponovo slavio na jednom od svojih omiljenih turnira.

On je prošle sedmice doživio neočekivan poraz od Tomija Hasa na startu turnira u Štutgartu, a sada je do pehara stigao bez izgubljenog seta.

„Sumnjao sam malo u sebe, moram da priznam, jer poraz u prvom kolu turnira na travi poslije 15 godina me je potresao. Srećan sam što sam ovako reagovao, zaboravio na taj poraz i nastavio dalje. Podsjetio sam sebe koliko dobro mogu da igram na travi”, rekao je Federer.

Finalni meč je trajao jako kratko.

„Sjajno je sebe u finalu nagraditi što ste igrali dobar tenis cijele sedmice. Počnete da udarate slobodno, stvari ‘kliknu’ i tada shvatite da je protivnik pod pritiskom. Nastavljate da ga pritiskate. Sada sam na ‘devetom nebu’ poslije devetog trofeja ovde. Sjajan je osjećaj jer nisam siguran da ću ponovo imati šansu da pobijedim u Haleu. Veoma je važno da uživam u ovom uspjehu”, dodao je Rodžer.

On je istakao da se sada koncentriše na Vimbldon, gdje će pokušati da dođe do 19. grend slem trofeja.

„Ovo je dobar znak za mene, moje samopouzdanje i dobro je znati da se fizički osjećam dobro. Mentalno sam ponovo svjež i navikao sam se na igranje mečeva”, zaključio je Federer.

Bonus video: