Federer poslije preokreta i drame do polufinala, Mareju prijao peti set

Švajcarac spasio tri meč lopte i velikim preokretom - od 0:2 do 3:2, eliminisao Hrvata Marina Čilića. Federer u polufinalu sa Raonićem, koji je eliminisao Kverija
0 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.07.2016. 19:56h

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se poslije preokreta u polufinale Vimbldona, pošto je u četvrtfinalu pobijedio Hrvata Marina Čilća u pet setova 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9) i 6:3.

Federer je u njihovom sedmom međusobnom duelu do šeste pobjede došao poslije tri sata i 17 minuta igre.

Švajcarac će se u polufinalu Vimbldona sastati s Kanađaninom Milošem Raonićem, koji je u četiri seta sa 6:4, 7:5, 5:7, 6:4 pobijedio Amerikanca Sema Kverija.

"Mnogo toga se izdešavalo na terenu... Bio je ovo lud meč. Uslovi za igru su bili lijepi, lijepo vrijeme, toplo, meni je baš odgovaralo. Čilić je izvanredan igrač, zadao mi je mnogo problema, zabavno je bilo igrati protiv njega. Zadovoljan sam plasmanom, a pogotovo zbog kvalitetne igre i preokreta", rekao je Federer poslije meča.

Čilić je vodio s 2:0 u setovima i bio je na pragu plasmana u polufinale, ali je Federer uspeo da stigne do preokreta, a i pritom spasi tri meč lopte.

"Nadao sam se preokretu, ali nisam baš vjerovao. Nisam mu čitao servise, dok je njemu sve to polazilo za rukom, jednostavno igrao je sjajno i vodio s 2:0 u setovima. Imao sam i sreće, jer sam kod onih brejk lopti u trećem set pogodio poluvolej... Mogao je lako da završi na tribinama. Bio je lud gem to", rekao je Švajcarac.

Hrvatski teniser je u trećem setu pri rezultatu 3:3 imao tri vezane brejk lopte, ali je Federer dobrim servisima i agresivnom igrom uspio da sačuva svoj serivs, a potom i oduzme servis protivniku.

Švajcarac je u četvrtom setu poslije velike borbe u taj-brejku, koji je dobio s 11:9, stigao do izjednačenja, pa je meč odlučen u petom setu.

"Posljednja tri seta su bila odlična, ali isto tako i moja igra. Ohrabrujuće što mogu da napredujem tokom meča, što nisam popuštao, i što sam igrao sve bolje. Psihički sam ojačao poslije izjednačenja i drago mi je što sam na kraju uspio", kazao je on.

Federer je dodao da je najbitnije da se oporavi do polufinala s Milošem Raonićem.

"Biće teško mnogo, pogotovo kada sam ovako umoran. Sjutrašnji dan ću da iskoristim da se oporavim. Raonić ima sjajnu sezonu, napredovao je dosta i to obećava dobro polufinale", kazao je Federer.

Prvi polufinalista u donjem kosturu nezvaničnog prvenstva svijeta je Čeh Tomaš Berdih. On je bez većih problema u tri seta savladao Francuza Luku Puja (7:6, 6:3, 6:2).

U meču koji je trajao nepuna dva sata, 9. igrač svijeta je eliminisao 30. igrača, a za finale će se boriti sa drugim kosturašem Vimbldona, Britancem Endijem Marejom, koji je eliminisao Francuza Žo Vilfreda Conge 7:6 (12-10), 6:1, 2:6, 4:6, 6:1.

Bonus video: