Federer: Razočaran sam, ali ću se izdići

"Grigor je bio u stanju da me pobijedi. Borio sam se svim sredstvima, tako da je u redu"
3533 pregleda 3 komentar(a)
Federer, Foto: Reuters
Federer, Foto: Reuters

Švajcarski teniser, Rodžer Federer imao je problema sa leđima tokom meča sa Grigorom Dimitrovim, ali je kazao da to nije uticalo na konačan ishod.

Dimitrov je poslije velike borbe i preokreta slavio u četvrtfinalu US opena 3:2 (3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2).

"Tražio sam tretman u gornjem dijelu leđa, u blizini samog vrata. Pokušao sam da to opustim masažom, da vidim da li bol može da se umanji, da li može da mi bude bolje. Ipak, ovo je Grigorov trenutak, a ne moj i mog tijela. Tako da je sve u redu", kaže Federer.

Švajcarac je zatim nastavio sa obrazloženjem.

"Osjetio sam problem danas tokom popodneva. To je to, mislio sam da sam ipak u stanju da igram. Tako je kako je, dao sam sve od sebe. Nije bilo teško toliko da bih morao da predam ili slično. Grigor je bio u stanju da me pobijedi. Borio sam se svim sredstvima, tako da je u redu", dodao je Federer.

Novinari su pitali Švajcarca da li će više imati priliku da osvoji grend slem.

"Nemam kristalnu kuglu, ne mogu da znam. Naravno da se nadam da hoću. Vjerujem da je ovo dobra sezona. U ovom momentu jesam razočaran, ali izdići ću se, sve će biti u redu", rekao je Federer.

Federera očekuje pauza.

"Nijesam siguran. Lejver kup, Šangaj, Bazel, možda Pariz, pa London. To je raspored za sada. Ne znam da li iko u timu ima drugačije ideje. Ono što me raduje je pauza koja slijedi i povratak treningu."

Bonus video: