Federer u osmini finala, Kvitova bolja od Serene Vilijams

Federer je prvi put na turniru u Sinsinatiju otkako je osvojio titulu 2015. godine. On je pobijedio poslije 70 minuta, a u oba seta napravio je po jedan brejk
76 pregleda 1 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.08.2018. 08:38h

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se noćas u osminu finala turnira u Sinsinatiju, pošto je pobijedio Njemca Petera Gojovčika posle dva seta, 6:4, 6:4.

Federer je prvi put na turniru u Sinsinatiju otkako je osvojio titulu 2015. godine. On je pobijedio poslije 70 minuta, a u oba seta napravio je po jedan brejk.

"Nemam utisak da sam toliko odsustvovao sa ovog turnira. Sve ide, sve se kreće, nije baš da sam dvije godine odsustvovao iz tenisa. Veliko je zadovoljstvo vratiti se", rekao je Federer.

Federer je pauzirao mjesec dana otkako je eliminisan sa Vimbldona i postao je prvi favorit za osvajanje turnira u Sinsinatiju, nakon što se sa turnira povukao prvi igrač svijeta Španac Rafael Nadal.

Federer će u osmini finala igrati protiv Argentinca Leonarda Majera.

Čehinja Petra Kvitova plasirala se u osminu finala pošto je pobijedila Amerikanku Serenu Vilijams sa 6:3, 2:6, 6:3.

To je bio peti turnir za nekadašnju prvu teniserku svijeta otkako se porodila prošlog septembra.

"Povratak je dug. Tek je počeo. Sada sam na samom početku. Nastaviću da radim naporno i nadam se da ću početi da pobjeđujem u više mečeva", rekla je Vilijams.

Osma nositeljka Kvitova će u osmini finala igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, koja je pobijedila Slovakinju Viktoriju Kuzmovu sa 6:3, 6:0.

Ukrajinka Elina Svitolina pobijedila je Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 7:6, 4:6, 6:4.

Ona će u osmini finala igrati protiv pobjednice duela hrvatske teniserke Petre Martić i Amerikanke Amande Anisimove.

Bonus video: