Federera uplašio Novak veliki

Najviše od svega će se pamtiti nevjerovatan preokret, jer je bio Fedeks na milimetar od pobjede. Ali, on više nije ono što je nekada bio, jer se jednostavno uplašio...
0 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: FoNet/AP
Novak Đoković, Foto: FoNet/AP
Ažurirano: 10.09.2011. 21:41h

Novak Đoković je bio na pragu ambisa, ali se isčupao iz gotovo nemoguće situacije - Rodžer Federer je servirao za pobjedu, vodio 40:15, ali se prvi reket svijeta vratio u život i domogao se finala US opena.

Nakon tri sata i 51 minut nevjerovatnog tenisa, Novak je slavio sa 6:7, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5 i ponovio uspjeh iz prošle godine.

Ali, najviše od svega će se pamtiti nevjerovatan preokret, jer je bio Fedeks na milimetar od pobjede. Ali, on više nije ono što je nekada bio, jer se jednostavno uplašio...

Đoković se tako revanširao Maestru iz Bazela za poraz u polufinalu Rolan Garosa.

"Ovo je moja najveća pobjeda ove godine. Federer je igrao bolje na početku meča, a onda sam ja počeo bolje da igram i uspio sam da pobijedim", rekao je Đoković.

Srpski teniser je rekao da je publiku, iako je u većem dijelu meča bila na strani Švajcarca, "bila sjajna, bučna prije svega. Ovo je najveći stadion koji postoji u ovom sportu. US open je poseban zbog galame na centralnom terenu", kazao je prvi teniser svijeta.

On se okrenuo finalu koje ga očekuje u ponedjeljak protiv Endija Mareja ili Rafaela Nadala.

"Poznajem i Mareja i Nadala. Uživaću gledajući njihov meč. Nadam se da će igrati dugo koliko i mi. Obojica su fantastični, i protiv koga god da igram, meč će biti uzbudljiv", zaključio je Đoković.

Bonus video: