Ferer i Almagro za titulu

Ako pobijedi Ferera u finalu, Almagro će postati prvi teniser u istoriji koji je na turneji po Latinskoj Americi na turnirima zemljane podloge u ovom dijelu sezone osvojio tri titule.
0 komentar(a)
Almagro, Foto: Reuters
Almagro, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2011. 10:34h

U finalu turnira u meksičkom Akapulku, koji se igra na šljaci, igraće dva Španca – David Ferer i Nikolas Amagro.

Ferer, koji brani titulu na turniru, u polufinalu je savladao Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova sa 2:1, po setovima 5:7, 6:1, 6:1, za sat i 53 minute igre, i potvrdio odličnu formu na početku godine. Ferer je, naime, osvojio turnir u Ouklendu, dok je na Otvorenom prvenstvu Australije stigao do polufinala.

Almagro je u Akapulku bio najbolji 2008. i 2009. godine, a na putu do novog finala savladao je u polufinalu Brazilca Tomaza Belućija sa 2:0, po setovima 7:6(7:4), 6:4, i to zahvaljujući jednom brejku u drugom setu.

Almagro već ima dva osvojena turnira u godini, u Kosta do Saupeu i Bienos Ajresu, pa mu je protiv Belućija upisao 13. uzastopnu pobjedu na šljaci. Ako pobijedi Ferera u finalu, Almagro će postati prvi teniser u istoriji koji je na turneji po Latinskoj Americi na turnirima zemljane podloge u ovom dijelu sezone osvojio tri titule.

U međusobnim duelima, Ferer vodi 5:0 u pobjedama.

Bonus video: