Ferer idola poslao u penziju

Ikona bijelog sporta, Australijanac Lejton Hjuit, okončao je karijeru profesionalnog singl igrača, nakon što je na "Rod Lejver areni" poražen od Španca Davida Ferera (6:2, 6:4, 6:4)
53 pregleda 2 komentar(a)
Lejton Hjuit, Foto: Reuters
Lejton Hjuit, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.01.2016. 13:45h

Ikona bijelog sporta, Australijanac Lejton Hjuit, okončao je karijeru profesionalnog singl igrača, nakon što je na "Rod Lejver areni" poražen od Španca Davida Ferera (6:2, 6:4, 6:4).

Hjuit je osvajač dvije grend slem titule (Vimldon i US open), ali nikada nije podigao trofej pobjednika Australian opena, a najbliži je bio 2005. godinje kada ga je u finalu pobijedio Marat Safin.

"Nikada ništa nijesam ostavljao za svlačionicu, jer sam u svakom poenu davao sto odsto. Danas bih se naježio nakon svakog poena, jer takva je bila podrška publike. Zahvalan sam joj, jer me je podržavala tokom dvije decenije igara na ovom, za mene posebnom turniru", kazao je Hjuit, koji je 80 sedmica bio prvi teniser ATP liste.

A ne manje teško bilo je njegovom velikom rivalu, Davidu Fereru.

"Da kažem da je za mene ovo đavolski dan, jer je Hjiit završio karijeru. On je moje ogledalo, moj idol i za mene je poseban osjećaj da budem posljednji rival nevjerovatnom igraču. Bila je to borba za svaku lopticu, a ovo nije moje veče, jer je ovo dan za njega", naglasio je sjajni španski teniser.

"I da, nijesmo samo ram,ijenili majice tokom današnjeg duela, jer smo isto to uradili i prije sedam godina. Tu majicu uzetu od njega i danas držim na posebnom mjestu u mojoj riznici", zaključio je Ferer.

Hjuit će, međutim, u Melburnnu odigrati još najmanje jedan meč, pošto igra dubl sa zemljakom Semjuelom Grotom.

Bonus video: