Ferer odbranio titulu u Akapulku

Fereru je to 11. titula u karijeri, a druga ove godine, nakon trijumfa u Ouklensu, a stigao je i do polufinala Australian opena.
0 komentar(a)
Ferer, Foto: Mexsport
Ferer, Foto: Mexsport
Ažurirano: 27.02.2011. 12:06h

Španac David Ferer odbranio je titulu na ATP turnira u meksičkom Akapulku, pošto je u današnjem finalu savladao sunarodnika Nikolasa Almagra 2:1, po setovima 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:2.

Ferer je tokom meča iskorstio šest od sedam brejk šansi, dok je Almagru to pošlo za rukom četiri puta u 13 prilika, nedovoljno za treći uzastopni osvoji turnir, nakon pobjeda u Kosta do Saupeu i Bienos Ajresu.

Fereru je to 11. titula u karijeri, a druga ove godine, nakon trijumfa u Ouklensu, a stigao je i do polufinala Australian opena. Protiv Almagra je zabilježio šestu pobjedu u isto toliko međusobnih mečeva.

- Nisam vjerovao da mogu ovdje pobijediti dva puta uzastopno. Imam najbolji početak sezone u karijeri, i nadam se da u ovom ritmu mogu nastaviti do kraja godine. Meč je bio veoma težak, sa puno dugih i lijepih poena u prva dva seta. U trećem setu mislim da sam bio bolji na psihološkom planu, dok je on (Almagro) počeo da pravi više greašaka – kazao je Ferer.

U finalu ženske konkurencije u Akapulku, Argentinka Žizela Dulko bila je bolja od Španjolke Aranče Para-Santonje 2:0, po setovima 6:3, 7:6 (7:5). To je njen prvi trofej ove godine, četvrti u karijeri.

Bonus video: