Ferero: Biće mi teško da živim bez takmičenja

Bivši najbolji teniser svijeta, Španac Huan Karlos Ferero, najavio je danas da će okončati svoju 14-godišnju karijeru sljedećeg mjeseca poslije turnira u Valensiji.
2 komentar(a)
Ažurirano: 12.09.2012. 20:49h

Bivši najbolji teniser svijeta, Španac Huan Karlos Ferero, najavio je danas da će okončati svoju 14-godišnju karijeru sljedećeg mjeseca poslije turnira u Valensiji.

Ferero (32) je bio na prvoj poziciji ATP liste 2003. godine, na kojoj je proveo osam nedjelja, poslije pobjeda na Rolan Garosu i plasmana u finale Otvorenog prvenstva SAD.

Španac je 14 godina igrao profesionalni tenis i za to vrijeme osvojio je 15 titula. Posljednji put trijumfovao je u Štutgartu 2011. godine, ali je od tada pao na ATP listi na 111. mjesto.

"To je veoma komplikovana odluka da se napusti svijet u kome sam živeo od šeste ili sedme godine", rekao je Ferero, koji je pomogao Španiji da osvoji prve dvije, od pet, titula u Dejvis kupu.

Prema njegovim riječima, 2000. godine za Španiju je bilo nevjerovatno da može da pobijedi u Dejvis kupu.

"Bio sam veoma mlad i nisam sasvim razumio koliko je to važno za mene i za moju zemlju. Kada sam osvojio grend slem i postao najbolji teniser na svijetu ispunio sam oba cilja u mojoj karijeri", rekao je Ferero.

U konkurenciji tenisera, trojica Španaca bili su najbolji na svijetu - Karlos Moja (1999), Ferero i Rafael Nadal (2008).

"Propustiću mnoga takmičenja. Mi igrači živimo za takmičenja. Biće teško popuniti tu prazninu u novom životu, ali imam toliko toga da uradim", rekao je Ferero i dodao da će se posvetiti teniskoj akademiji i hotelu.

Turnir u Valensiji igraće se od 20. do 28. oktobra.

Bonus video: