Finale bez uzbuđenja: Đoković lako izašao na kraj sa Raonićem

50 komentar(a)
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Novak Đoković, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.03.2016. 22:01h

Malo ko je očekivao da Miloš Raonić može da pobijedi Novaka Đokovića, ali je vjerovatno mali broj onih koji su i vjerovali da će srpski teniser ovako lako osvojiti trofej u Indijan Velsu.

Teško da je moglo da bude lakše u finalu - Đoković je Kanađaninu koji je rođen u Podgorici dozvolio da osvoji samo dva gema - 6:2, 6:0 za svega 77 minuta igre.

Raonić je bio totalno van meča, napravio je 27 neiznuđenih grešaka, Đoković je na drugoj strani pogriješio svega četiri puta, a imao je i svega jedan viner manje od protivnika (15).

„Nevjerovatno je vidjeti da svaki put kada se vratim ovdje osjetim tenisku groznicu. Svaki put je sve više gledalaca, svaka čast organizatorima na ovakvom događaju. Vjerujem da ovaj turnir zaslužuje da bude na višem nivou nego što je sada", rekao je Đoković i osvrnuo se na duel sa Raonićem:

"Nadam se da će Miloš već u Majamiju biti na većem nivou", dodao je srpski teniser.

Đoković je u finalu imao čak 11 brejk prilika, iskoristio je pet, a protivniku nije dozvolio nijednu, čak Raonić nije bio ni blizu da mu ugrozi servis.

Prvi teniser svijeta je tako postao rekorder u Kaliforniji sa pet trofeja na ovom turniru, a ujedno je i izjednačio rekord Rafaela Nadala sa 27 pobjeda na mastersima.

"Sigurno ću reći nešto što do sada nije niko: Novače, čestitam ti", našalio se Raonić.

Bonus video: