Fonjini opet skinuo krunu "Kralju šlake"

Agonija jednog od najboljih tenisera u istoriji se nastavlja - Rafael Nadal je u samo mjesec dana pretrpio i drugi poraz od Italijana Fabija Fonjinija!
115 pregleda 11 komentar(a)
Fabio Fonjini, Foto: Reuters
Fabio Fonjini, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.04.2015. 16:24h

Agonija jednog od najboljih tenisera u istoriji se nastavlja - Rafael Nadal je u samo mjesec dana pretrpio i drugi poraz od Italijana Fabija Fonjinija! Italijan je u Barseloni, čak lakše nego u Rio de Žaneitru prije mjesec, savladao Nadala, i to i ovoga puta na njegovoj podlozi, šljaci (6:4, 7:6).

Iako se činilo tokom Mastersa u Monte Karlu, koji je Rafa osvajao čak osam puta, da je "Kralj šljake" napokon na pravom putu da dostigne zenit forme, Fonjini mu je razbio iluzije već u drugom krugu ATP 500 u Barseloni, nakon dva sata igre.

A da briga za Nadala bude veća, Fonjini ga je pobijedio na podlozi koja mu najviše odgovara, pošto je Španac turnir u Barseloni osvajao čak osam puta. Prošle godine je Nadal u Barseloni poražen od sunarodnika Nikolasa Almagra, kojem se juče osvetio na istoj podlozi i najavljivao je da će se isto desiti i 30. reketu svijeta, Fonjiniju. Italijan je, međutim, osokoljen pobjedom u prethodnom međusobnom duelu, bez kompleksa ušao u meč. Sjajno je servirao, igrao agresivnije, napadao i bio ubjedljiv u prvom setu.

U drugom je Nadal odmah napravio brejk, Fonjini je uzvratio i nakon serije brejkova pošlo se u taj-brejk u kojem je Italijan propustio tri vezane meč lopte. Ipak, izborio se za četvrtu i nije pogriješio.

Koliko je duboka krize igre Rafaela Nadala, potvrđuje podatak da je od prošlogodišnjeg Rolan Garosa uspio da osvoji samo jedan turnir i to iz kategorije 250 u Buenos Ajresu na šljaci, u periodu u kojem su najbolji teniseri igrali na tvrdoj podlozi u Dubaiju.

Bonus video: