Gofan srušio rovitog Nadala, Dimitrov bolji od Tima

0 komentar(a)
David Gofan, Foto: Reuters
David Gofan, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.11.2017. 23:06h

Rafael Nadal je preživio četiri meč lopte Davida Gofana u drugom setu, ali nije mogao da izbjegne poraz na startu ATP finala u Londonu.

Belgijanac je triijumfovao sa 7:6, 6:7, 6:4 protiv rovitog Španca, kod kojeg je bilo evidentno da zbog problema sa koljenom nije spreman da igra maratonski meč, niti dugačke poene.

Gofan je svojim greškama dozvolio protivniku da odvedeče meč u odlučujući set u kojem je viđena velika borba, iako je poveo sa 4:1.

A Grigor Dimitrov je opravdao ulogu favorita u prvom meču grupe "Pit Sampras" na ATP finalu u Londonu.

Bugarski teniser je nakon dva sata i 22 minuta borbe savladao Dominika Tima u tri seta - bilo je 6:3, 5:7, 7:5 pošto je iskoristio treću meč loptu.

Dimitrovu je brejk u šestom gemu prvog seta bio dovoljan da otvori meč onako kako je želio, ali je Austrijanac kasnije uzvratio i najavio veliku borbu u odlučujućem setu.

Obojica tenisera su čuvali servis u prvih šest gemova trećeg dijela igre, a onda je Dimitrov došao do brejka, poveo sa 4:3 i najavio pobjedu.

Tim je uzvratio brejkom za 5:5, ali je već u narednom gemu izgubio servis bez osvojenog poena, pa Dimitrov drugu šansu nije smio da propusti.

U grupi "Boris Beker", Rodžer Federer je juče savladao Džeka Soka (6:4, 7:6), a Aleksander Zverev Marina Čilića (6:4, 3:6, 6:4).

Čilić i Sok se sastaju sjutra od 15 časova, a u noćnom terminu će snage odmjeriti Federer i Zverev.

Bonus video: