Hagerti: Šteta zbog Nadala, ali bi Novak svakako bio prvi

Prvi čovjek svjetskog tenisa Dejvid Hagerti boravi u Crnoj Gori povodom jubileja 40 godina Teniskog saveza
57 pregleda 0 komentar(a)
Dejvid Hagerti, Foto: Savo Prelević
Dejvid Hagerti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.11.2018. 21:55h

Predsjednik Svjetske teniske federacije Dejvid Hagerti prvi put je u Podgorici, ali dobro zna da nekoliko tenisera koji su rođeni, ili vode porijeklo iz Crne Gore - vladaju teniskom scenom posljednjih godina.

U prvom planu je, naravno, Novak Đoković, ali tu su i Miloš Raonić, Ana Ivanović i Jelena Janković.

"Nisu igrali za nacionalnu selekciju vaše zemlje, ali se za njih odlično zna u svijetu i rade veliku stvar na promociji cijelog regiona", kazao je Hagert za Televiziju “Vijesti”.

Razlog njegove posjete je jubilej crnogorskog tenisa, 40 godina od osnivanja domaće teniske asocijacije.

"Teniski savez je u posljednjih devet godina uradio vrhunski posao. Nekada ovdje nije bilo turnira. U međuvremenu su se stvari promijenile - održano je 19 turnira, kao i mečevi Dejvis i Federejšn kupa. Crnogorski tenis razvija se na pravi način", kazao je Hagerti.

Novak Đoković je od prije dva dana ponovo na vrhu ATP liste, gdje se vratio poslije dvije godine.

"Nadal nije mogao da igra zbog problema sa povredom u Parizu. Mislim da bi svakako Novak u sljedećih nekoliko dana opet postao svjetski broj jedan", dodao je Hagerti.

Svjetskim tenisom u prethodnih 15 godina vladaju Federer, Nadal i Đoković...

"Pored trojice igrača koji su na vrhu, dodao bih i Endija Mareja, koji je takođe fantastičan teniser. Oni igraju na vrhunskom nivou više od 10 godina, osvojili su sve grend slem turnire. Navijači zaista mogu da uživaju u fantastičnom rivalstvu između njih", istakao je Hagerti, koji nema svog favorita.

"Teško mi je da se odlučim za omiljenog igrača. Poštujem mnoge od njih i sve ono što su uradili u karijerama. Uživam sve da ih gledam. Neki stariji poput Rodžera, Rafe i Novaka igraju fantastično, a stižu i mlađi igrači kao što su Zverev i Tim. Kada su dame u pitanju, to je sjajna Serena Vilijams, Simona Halep imala je odličnu godinu, a ističu se i Ostapenko, Stivens", ističe Hagerti.

Najveća nada crnogorskog tenisa posljednjih godina je Danka Kovinić, koja nakon OI u Riju 2016. nije sačuvala kontinuitet dobrih rezultata.

"Teško je biti konkurentan u dužem periodu. Dosta zavisi i od vašeg tijela i od njegovog stanja. Ostaje joj da radi što više", zaključio je prvi čovjek svjetskog tenisa.

Bonus video: