I Rafa se oprostio od Mareja: Nisi svjestan koliko ćeš nam nedostajati

"Svijet tenisa će izgubiti velikog tenisera i čovjeka koji je uradio puno toga u ovom sportu i zaslužuje veliki aplauz", kazao je Ivan Lendl
3971 pregleda 0 komentar(a)
Endi Marej i Rafa Nadal
Endi Marej i Rafa Nadal

Suze Endija Mareja na konferenciji za novinare šokirale su svijet, ne samo teniski i sportski.

Britanski teniser, trostruki grend slem šampion, najavio je da će završiti karijeru nakon Australijen opena, zbog povrede kuka sa kojom se muči preko dvije godine.

U emotivnom obraćanu, 32-godišnji Škot je kazao da pokušava da "dogura" do Vimldona, kada bi se oprostio od tenisa, ali da uopšte nije siguran da će uspjeti u svojoj namjer.

"Ne mogu da igram samo da bih igrao, a ne znam kada će bol da nestane", kazao je uplakani Marej.

Podrška stiže sa svih strana, od najvećih rivala...

"Ti si primjer velikog sportiste i čovjeka. Uopćte ni ne znaš koliko ćeš nam nedostajati", poručio mu je Rafael Nadal, koji nikada nije igrao grend slem finale protiv Murraya, ali ga itekako razumije jer se i sam godinama bori s povredom koljena.

Britanci su punih 77 godina čekali da jedan njihov teniser osvoji Vimbldon. Godinama je blizu bio Tim Henman, ali je istoriju ispisao Endi Marej - jula 2013. gdoine...

"Svijet tenisa će izgubiti velikog tenisera i čovjeka koji je uradio puno toga u ovom sportu i zaslužuje veliki aplauz. Od njega svi mogu da uče u budućnosti. Radili smo zajedno i ostvarili neke velike uspjehe. Bilo je uzbudljivo i nezaboravno. Počašćen sam što sam bio dio njegove ekipe", kazao je legendarni Ivan Lendl, koji je bio trener Mareju.

Bonus video: