Irska raspršila san o višem rangu, protiv Grčke utješna pobjeda

Odlučujući trijumf Ircima donio je dubl, u kojem su Sem Beri i Dejvid O'Hara pobijedili Ljubomira Čelebića i Rezarta Cungua sa 6:2, 6:4.
0 komentar(a)
Dejvis kup reprezentacija Crne Gore, Foto: Teniski savez Crne Gore
Dejvis kup reprezentacija Crne Gore, Foto: Teniski savez Crne Gore
Ažurirano: 08.04.2017. 15:31h

Teniska reprezentacija Crne Gore ni ove godine nije uspjela da izbori plasman u drugu grupu Evro-Afričke zonu Dejvis kupa - u nastavku odlučujućeg meča, koji je sinoć prekinut zbog mraka, Crna Gora je danas poražena od Republike Irske sa 2:1.

Odlučujući trijumf Ircima donio je dubl, u kojem su Sem Beri i Dejvid O'Hara pobijedili Ljubomira Čelebića i Rezarta Cungua sa 6:2, 6:4. Naša selekcija je iskoristila samo jednu od šest brejk-prilika, Irska četiri od šest, i tu je razlog poraza.

Juče je u trenutku prekida meča u dublu rezultat bio 2:2 u prvom setu (Irci su vodili 40:30 u petom gemu).

Irska je, inače, povela 1:0 kada je Sem Beri pobijedio našem Rezarta Cungua sa 6:0, 6:1, a izjednačio je Ljubomir Čelebić koji je savladala Džejmsa Mekgija sa 7:5, 2:6, 6:3.

Crna Gora je u grupi D pobijedila Andoru 2:1 i Kosovo 3:0, dok je Irska upisala sve tri pobjede, protiv Andore i Kosova po 3:0, i osvojila prvo mjesto u grupi i plasman u polufinale.

Crnu Goru je u nastavku dana odigrala meč sa Grčkom, drugoplasiranom selekcijom iz grupe A, za plasman od 5. do 8. mjesta, i pobijedila je 2:1, i na kraju je podijelila pet mjesto sa Moldavijom, koja je savladala Lihtenštajn 2:1.

Grci su poveli pobjedom Karalamposa Kapojanisa protiv Pavla Rogana (6:4, 6:3), izjednačio je Cungu pobjedom protiv Joanisa Sterjua (7:5, 6:0), a trijumf Crnoj Gori donio je dubl, Čelebić i Cungu koji su bili bolji od Kapojanisa i Petrosa Cicipasa sa 7:5, 6:2.

U drugu grupu Evro-Afričke zone plasirale su se Irska i Luksemburg. Irska je u polufinalu pobijedila Bugarsku 2:1, dok je Luksemburg istim rezultatom bio bolji od Makedonije.

Bonus video: