Ispala Voznijacki, Azarenka ispustila samo gem

Španjolka Harbine Mugurusa napravila je najveće iznenađenje u 3. kolu Australijan opena, pošto je eliminisala bivšu najbolju igračicu svijeta, Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:1
0 komentar(a)
Harbine Mugurusa, Foto: Beta AP
Harbine Mugurusa, Foto: Beta AP
Ažurirano: 18.01.2014. 12:01h

Španjolka Harbine Mugurusa napravila je najveće iznenađenje u 3. kolu Australijan opena, jedno od najvećih na turniru, pošto je eliminisala bivšu najbolju igračicu svijeta, Dankinju Karolinu Voznijacki sa 2:1, po setovima 4:6, 7:5, 6:3.

Iako je gubila 4:2, Voznijacki je uspjela da sa četiri uzastopna gema stigne do vođstva od 1:0. Međutim, u nastavku je španska teniserka zaigrala mnogo bolje, i na kraju uspjela da dođe do velike pobjede.

Mugurusa će u osmini finala igrati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom, koja je pobijedila Anastasiju Pavljučenkovu takođe u tri seta (5:7, 6:2, 6:2).

Prošlogodšnja pobjednica Viktorija Azarenka je bila furiozna protiv Austrijanke Ivon Mojzburger, kojoj je prepustila svega jedan gem, i to na samom početku meča (6:1, 6:0).

Aktuelnu šampionku prvog Gren slema sezone u narednoj rundi očekuje susret sa Amerikankom Sloun Stivens, koja je pobijedila Jelinu Svitolinu u dva seta (7:5, 6:4).

Ruskinja Marija Šarapova je plasman u osminu finala obezbijedila pobjedom protiv Francuskinje Aliz Korne sa 6:1, 7:6.

"Imala sam problema u drugom setu. Prošli meč me je izmorio. Ali i ona je podigla nivo igre. Srećna sam što sam prošla u dva seta", rekla je Šarapova koja je u drugom setu spasila i jednu set loptu Korne.

Rivalka Šarapovoj u borbi za četvrtfinale biće Slovakinja Dominika Cibulkova koja je neočekivano lako razbila Španjolku Karlu Suares Navaro prepustivši joj samo gem (6:1, 6:0).

Treće kolo uspješno je prebrodila i Jelena Janković. Srpska teniserka je savladala Japanku Kurumi Naru, 74. teniserku WTA liste, sa 2:0 (6:4, 7:5), za sat i 40 minuta igre.

Prvi set obeležio je veliki broj izgubljenih brejkova, a Jankovićeva je na servis protivnice dobila četiri gema, a Japanka tri. U drugom setu Nara je vodila 5:2, ali je srpska teniserka preokrenula i došla do pobjede.

"Naporno sam radila, fizički i mentalno. Bilo je baš frustrirajuće na terenu. Imala sam sreće što sam prošla dalje", rekla je Jankovićeva poslije meča u Melburnu.

Ona je tokom duela vikala na publiku, zbog čega je dobila upozorenje od sudije.

"Žao mi je što sam vikala, nisam igrala baš dobro danas, a moja

protivnica jeste. Nisam dovoljno spavala, zbog čega sam bila mrzovoljna. Moja je greška... Vikala sam na brata Marka, on to može da trpi. Pravio je one njegove face i u jednom trenutku sam poželjela da odem do boksa i ošamarim ga", kazala je osma teniserka svijeta.

Jelena Janković će u osmini finala igrati protiv 11. na svetskoj

rang listi, Rumunke Simone Halep, koja je u trećem kolu eliminisala

Zarinu Dijas iz Kazahstana pobjedom u dva seta (6:1, 6:4).

Janković i Halep do sada su se sastajale tri puta a samo jednom uspješnija je bila srpska teniserka.

Rezultati 6. dana:

Aliz Korne – Marija Šarapova 1:6, 6:7

Harbine Mugurusa – Karolina Voznijacki 4:6, 7:5, 6:3

Ivon Mojzburger – Viktorija Azarenka 1:6, 0:6

Jelena Janković – Kurumi Nara 6:4, 7:5

Agnješka Radvanjska – Anastasija Pavljučenkova 5:7, 6:2, 6:2

Karla Suares Navaro – Dominika Cibulkova 1:6, 0:6

Sloun Stivens – Elina Svitolina 7:5, 6:4

Zarina Dijas – Simona Halep 1:6, 4:6

Bonus video: