Jelena Janković u šesnaestini finala, ispala Na Li

Mlada španska teniserka odlično je počela meč, povela sa 3:0, a onda je Nakovićeva, kao "tajfun", vezala 12 gemova i stigla do pobjede.
1 komentar(a)
Jelena Janković, Foto: Beta AP
Jelena Janković, Foto: Beta AP
Ažurirano: 30.05.2013. 20:36h

Iznenađenje dana, ali i dosadašnjeg toka turnira, dogodilo se u ženskoj konkurenciji – pobjednica Otvorenog prvenstva Francuske 2011. godine, Kineskinja Na Li (šesta kosturašica), koja je u kišom isprekidanom meču (dva prekida) poražena od Amerikanke Betani Matek-Sends sa 5:7, 6:3, 6:2. Amerikanka će u trećem kolu igrati protiv Argentinke Paule Ormačee, koja je savladala Kazahstanku Jaroslavu Švedovu sa 6:4, 7:6.

U šesnaestinu finala plasirala se i srpska teniserka Jelena Janković, koja je u drugom kolu savladala Garbine Muguruzu iz Španije sa 2:0, po setovima 6:3, 6:0, za 65 minuta igre.

Mlada španska teniserka odlično je počela meč, povela sa 3:0, a onda je Nakovićeva, kao "tajfun", vezala 12 gemova i stigla do pobjede.

"Od Majamija ove godine osjećam da mi se vraća samopouzdanje...Zdrava sam i sposobna da i dalje igram vrhunski tenis. Danas sam počela sporo, ali sam onda osvojila 12 gemova za redom. Pobijedila sam i kišu i vrlo sam zadovoljna zbog toga", rekla je Jankovićeva poslije meča.

Jelena Janković će u šesnaestini finala igrati protiv Samante Stosur, pošto je Australijanka danas u drugom kolu savladala Francuskinju Kristinu Mladenović sa 6:4, 6:3.

Srpkinja i Australijanka do sada su igrale osam puta i Jelena vodi sa 6:2 u pobjedama. Jankovićeva je dobila posljednja dva meča, uključujući i nedavni duel iz Štutgarta, dok je Stosurova jednu od svoje dvije pobjede ostvarila upravo na Rolan Garosu 2010. godine u polufinalu.

Plasman u naredno kolo izborile su i Bjeloruskinja Viktorija Azarenka (Anika Bek, 6:4, 6:3) i Čehinja Petra Kvitova (Šuai Peng, 6:4, 6:3)…

Bonus video: