Kerber do 2. kola sa sedam gemova

0 komentar(a)
Andželik Kerber, Foto: Reuters
Andželik Kerber, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.08.2016. 20:36h

Otvoreno prvenstvo Amerike u tenisu, koje se igra za rekordni nagradni fond od 46,3 miliona dolara, a pobjednicima u obje pojedinačne kategorije je planirana nagrada od po 3,5 miliona zelenih novčanica, startovalo je danas.

Finalistkinja prošlogodišnjeg izdanja US opena, Italijanka Roberta Vinći pobjedom je krenula u odbranu bodova. Ona je sa 2:0 (6:2, 6:4) eliminisala Njemicu Anu Lenu Friedsam, iako se tokom turnira prethodne sedmice u Nju Hejvenu žalila na lakšu povredu. U drugi krug sa tek sedam odigranih gemova otišla je i druga kosturašica, Njemica Andželik Kerber (6:0, 1:0), kojoj je Slovakinja Polona Hercog predala meč.

A nekada prva igračica, Dankinja Karolina Voznijacki, tek je u četvrtom grend slemu sezone ove godine preskočila prvu prepreku - domaću igračicu Tejlor Taunsend (4:6, 6:3, 6:4).

Dvostruka finalistkinja US opena, Voznijacki je nekadašnju prvu juniorku svijeta savladala na novom terenu „Grandstand”.

U drugom krugu su i Ruskinja Svetlana Kuznjecova, koja je dobila Italijanku Franćesku Skjavone (6:1, 6:2), Čehinja Petra Kvitova je bila bolja od Letonke Jelene Ostapenko (7:5, 6:3), dok se Švajcarkinja Belinda Benčić namučila sa domaćom igračicom Samantom Kroford (6:7, 6:3, 6:4).

Španac Rafael Nadal je i na Olimpijskim igrama pokazao da podiže formu, a danas je sa lakoćom dobio Uzbekistanca Denisa Istjomina (3:0)

A od daljeg takmičenja oprostio se 13. favorit u muškom dijelu kostura, Francuz Rišar Gaske. Britanac Kajl Edmund je iskoristio podatak da se Francuz nije dovoljno oporavio od povrede u osmini finala Vimbldona, pa je slavio sa 3:0 (6:2, 6:2, 6:3).

Osvajač US opena 2015. godine, i Mastersa u Sinsinatiju pred posljednji grend slem, Hrvat Marin Čilić je potvrdio sjajnu formu lakom pobjedom nad Brazilcem Rožeriom Dutrom da Silvom (6:4, 7:5, 6:1).

Neočekivano lako je prvu prepreku preskočio i Rus Mihail Južnji trijumfom nad Slovakom Martinom (6:2, 6:1, 6:1).

Bonus video: