Kerber izbacila Penetu, Serena u polufinalu protiv Voznijacki

Njemačka teniserka (93. igračica na WTA listi) je eliminisala Italijanku Flaviju Penetu (2nširala za ovogodišnji poraz na zemlji u Bastadu, u jedinom prethodnom duelu.
0 komentar(a)
Angelika Kerber, Foto: Reuters
Angelika Kerber, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2011. 08:02h

Angelika Kerber napravila je najveće iznenađenje u četvrtfinalu ženskog dijela US opena - njemačka teniserka (93. igračica na WTA listi) je eliminisala Italijanku Flaviju Penetu (2nširala za ovogodišnji poraz na zemlji u Bastadu, u jedinom prethodnom duelu.

Kerber je vodila 1:0 u setovima i 4:2 u drugom, a onda je Pennetta osvojila šest gemova zaredom i povela 2:0 u trećem setu. Ipak, do kraja je iskusna Italijanka osvojila još samo jedan gem.

Kerber će u polufinalu igrati protiv 9. kosturašice, Australke Samanthe Stosur, koja je bila bolja od prošlogodišnje finalistkinje u Njujorku, Ruskinje Vjeru Zvonarjovu (6:3, 6:3), za samo 67 igre. Stosur je upisala osmu uzastopnu pobjedu protiv ruske teniserke, koja je dobila prva dva međusobna meča.

U drugom polufinalu sastaće se Serena Vilijams i Karolina Voznijacki. Amerikanka, “vlasnica” 12 Grend slem titular, od čega dva US opena, u četvrtfinalu je porazila 20-godišnju Ruskinju Anastasiju Pavljučenkovu sa 2:0, po setovima 7:5, 6:1, nakon 79 minuta igre.

Interesantno, u prvih šest gemova dogodilo se šest brejkova, a Serena je u sedmom gemu napokon zadržala svoj servis protiv Pavljučenkove, koja je plasmanom u četvrtfinale izjednačila svoj najbolji rezultat u karijeri na Grend slem turnirima. Među osam najboljih bila je i na ovogodišnjem Rolan Garosu.

Najzad, Voznijacki je eliminisala Njemicu Andreu Petković sa 6:1, 7:6 (7:5). U drugom setu je Petkovićeva od zaostatka 3:5 stigla do vođstva 6:5 u servisa za set, ali ipak nije uspjela izboriti treći set.

Serena Vilijams protiv prve igračice svijeta vodi 2:0 u pobjedama, ali je obje pobjede ostvarila prije nego j Dankinja preuzela prvo mjesto na WTA listi.

Četvrtfinale:

Voznijacki (1) – Petković (10) 6:1, 7:6(5)

S. Vilijams (28) – Pavljučenkova 17 7:5, 6:1

Kerber – Peneta (26) 6:4, 4:6, 6:3

Stosur (6) – Zvonarjeva (2) 6:3, 6:3

Bonus video: