Klajsters i Zvonarjova u polufinalu

Kim Klajsters uz dosta problema eliminisala Agnješku Radvansku, dok je Vera Zvonarjova lako izašla na kraj sa Čehinjom Petrom Kvitovom
0 komentar(a)
Kim Klajsters, Foto: BETA
Kim Klajsters, Foto: BETA
Ažurirano: 26.01.2011. 09:09h

Kim Klajsters je i dalje u igri, iako nije blistala protiv Agnješke Radvanske. Belgijanska je slavila sa 2:0 (6:3, 7:6), pa će u polufinalu igrati sa Verom Zvonarjovom - Ruskinja se u četvrtfinalu poigravala sa Petrom Kvitovom, kojoj je prepustila samo šest gemova (6:2, 6:4).

- Mislim da je u ovom meču presudno bilo moje iskustvo, koje mi je pomoglo da prebrodim najteže trenutke - rekla je Klajsters, koja je odavno najveći ljubimac publike u Melburnu.

"Ozi Kim", bio je natpis koji je dominirao na tribinama, jer Australijanci Belgijanku i dalje smatraju svojom, još iz vremena kada je bila u vezi sa Lejtonom Hjuitom.

- Publika ovdje me uvijek čini jačom i boljom. Tako je i ove godine - kazala je Klajsters.

Klajsters i Zvonarjova su igrale u finalu US opena prošle godine i slavila je belgijska teniserka. Sa druge strane, Zvonarjova mora da probije barijeru velikih mečeva - igrala je u dva posljednja finala na grend slem turnirima (prije US opena, protiv Serene Vilijams na Vimbldonu) i oba je izgubila.

- Srećna sam kako se sve odvija za mene u Melburnu. Polufinale? Znam se dobro sa Kim, sigurna sam da će biti interesantno - istakla je Ruskinja.

Drugi polufinalni par čine Karolin Voznijacki i Na Li.

Bonus video: