Klasik: Nadal protiv Federera na londonskoj travi nakon 11 godina!

Tada mladi, 22-godišnji Rafa Nadal, šokirao je 2008. već profilisanog šampiona, Rodžera Federera, petostrukog uzastopnog osvajača Vimbldona, i nanio mu poraz u epskom finalu u pet setova
9419 pregleda 2 komentar(a)
Pedeseta pobjeda na Vimbldonu: Rafa Nadal, Foto: CARL RECINE
Pedeseta pobjeda na Vimbldonu: Rafa Nadal, Foto: CARL RECINE
Ažurirano: 10.07.2019. 20:08h

Rafael Nadal i Rodžer Federer odigrali su 2008. u finalu Vimbldona, po mnogima, jedan od najboljih mečeva u istoriji tenisa.

Tada 21-godišnji Nadal šokirao je već profilisanog šampiona, Federera, i prekinuo njegovu seriju od pet uzastopnih trofeja na Vimbldonu.

Epski meč, čiji je finiš igran gotovo na ivici regularnosti, dok je mrak polako pokrivao London, dobio je Španac sa 9:7 u petom setu.

Tada je i prvi put zaposjeo vodeću poziciju na ATP listi.

Trebalo je od tada da prođe punih 11 godina pa da se dva najtrofejnija tenisera u istoriji (Federer ima 20, Nadal 18 grend-slem titula) opet sudare na Vimbldonu!

Klasik je na programu u petak - ovoga puta u polufinalu.

Nadal je danas potvrdio sjajnu formu i bez mnogo problema obuzdao američkog servera, Sema Kverija - 7:5, 6:2, 6:2, za dva sata i deset minuta.

Prave probleme Kveri je pravio Nadalu samo u prvom dijelu igre, kada je spasio četiri set-lopte i uzvratio Špancu brejk za 5:5.

Nadal je, međutim, ponovo oduzeo servis-rivalu, servirao za set, spasio četiri brejk-lopte i transirao put ka 50. pobjedi na Vimbldonu u karijeri.

Više imaju samo Federer i Đoković.

U drugom polufinalu, takođe u petak, igraće prvi reket svijeta Novak Đoković i Roberto-Bautista Agut.

Bonus video: