Korne šokirala Serenu Vilijams

"Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo", rekla je 24-godišnja Francuskinja, koja je tek drugi put na 34 grend slem turnira stigla do 16 najboljih.
53 pregleda 0 komentar(a)
Aliz Korne, Foto: Reuters
Aliz Korne, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2014. 20:32h

Mukama Serene Vilijams u 2014. nema kraja - nakon što je na Australian openu ispala u osmini finala, a na Rolan Garosu u 2. kolu, prva teniserka svijeta završava i Vimbldon već u prvoj sedmici!

Za šok se pobrinula Aliz Korne, koja je u kišnom danu u Londonu imala više živaca i oduvala 17-struku grend slem šampionku (1:6, 6:3, 6:4).

"Ne mogu da vjerujem šta se dogodilo. Poslije pauze zbog kiše nisam mogla da pomjeram noge, bila sam izuzetno spora. Ali sam se razmrdala, ne znam ni sama kako", rekla je 24-godišnja Francuskinja, koja je tek drugi put na 34 grend slem turnira stigla do 16 najboljih.

Korne će u osmini finala igrati protiv Oženi Bušar (bolja od Andree Petković - 6:3, 6:4), a porazu najveće favoritkinje sigurno se najviše obradovala njena velika rivalka, Marija Šarapova, jer je sada jasno da od njihovog obračuna u četvrtfinalu nema ništa.

Šampionka Rolan Garosa je gubila 3:1 u 1. setu, ali je potom vezala 11 gemova protiv Alison Riske i izborila duel sa Angelike Kerber.

Njemica je u duelu bivših polufinalistkinja nadvisila Kirsten Flipkens (3:6, 6:3, 6:2).

Bonus video: