Kuznjecova izborila plasman u polufinale

57 pregleda 0 komentar(a)
Svetlana Kuznjecova, Foto: Reuters
Svetlana Kuznjecova, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2016. 16:53h

Pobjedom na domaćem terenu, Kupu Kremlja u Moskvi, Svetlana Kuznjecova je izborila posljednje mjesto na top osam najboljih igračica sezone u Singapuru. Iako je imala samo dva dana pauze, Ruskinja je prvo nakon velike borbe u finalu WTA sezone u Singapuru u bijeloj grupi savladala Poljakinju Agnješku Radvansku, a danas, opet nakon dva dana, velikim preokretom i Čehinju Karolinu Pliškovu sa 2:1 (3:6, 6:2, 7:6).

Kuznjecova je uspjela da brejkom u 12 gemu trećeg seta izbori taj-brek, a potom i pobjedu za plasman u polufinale. Ruskinja je u oba meča u bijeloj grupi na terenu provela po dva sata i 50 minuta.

Pliškova nije izgubila šanse za plasman u polufinale, i ima jasnu računicu - pobjednik duela između Čehinje i Poljakinje izboriće polufinale.

Šanse je, međutim, i definitivno u bijeloj grupi ispustila Špankinja Garbinje Mugurusa, koja je izgubila i drugi meč. Danas od Radvanske sa 2:0 (7:6, 6:3).

U crvenoj grupi sjutra se u posljednjem trećem kolu sastaju Rumunka Simona Halep i Slovakinja Domenika Cibulkova, dok Amerikanka Medison Kiz igra protiv prve igračice svijeta, Njemice Andželik Kerber. Kerber je sa dvije pobjede već obezbijedila prolazak u polufinale iz crvene grupe.

Bonus video: