Kveri senzacionalno bolji od Đokovića, prošao Marej

88 pregleda 0 komentar(a)
Sem Kveri, Foto: Reuters
Sem Kveri, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.07.2016. 17:28h

Četiri prekida zbog kiše kao da su bila uvod u senzaciju na Vimbldonu - Sem Kveri je eliminisao aktuelnog šampiona Novaka Đokovića rezultatom 3:1 (7:6, 6:1, 3:6, 7:6).

Tako je prekinuta serija od 30 grend slem pobjeda prvog igrača svijeta - malo je reći šokantno, jer ko je mogao da pomisli da će Đoković završiti Vimbldon već u 3. rundi.

Ali, današnji česti prekidi zbog nevremena kao da su dali snagu Kveriju, koji je sinoć imao sve, vodio sa 2:0, a onda morao da se suoči sa odlaganjem meča...

Đoković je danas treći set riješio lako, sa 6:3, u četvrtom je napravio brejk za 5:4 i servirao za izjednačenje, ali je izgubio servis i da novu snagu 28-godišnjem Amerikancu, kojem je ovo tek četvrti put u karijeri da je došao do osmine finala grend slema (drugi na Vimbldonu, nakon 2010. godine).

Kveri je "izgurao" do taj-brejka i dočekao grešku srpskog tenisera iz forhenda za najveću pobjedu u karijeri...

"Znao sam da moram da budem spreman za jak start meča danas. Igrao sam protiv velikog igrača, koji se s pravom računa za jednog od najboljih ikada. Da li sam srećan? Veoma", rekao je Kveri.

Đoković je prvi put još od 2009. eliminisao u 3. kolu grend slema, a imao je seriju od 28 uzastopnih četvrtfinala na velikim turnirima.

Kveri će u osmini finala igrati protiv Francuza Nikolasa Maua, koji je pobijedio zemljaka Pjera Erbera (7:6, 6:4, 3:6, 6:3).

U osmini finala je i Endi Marej - domaći adut je na Central kortu lako izašao na kraj sa Australijancem Džonom Milmanom (6:3, 7:5, 6:2) i u osmini finala će igrati sa boljim iz duela Nik Kirjos-Felisijano Lopes.

Marin Čilić je pobijedio Slovaka Lukaša Lacka sa 6:3, 6:3, 6:4 i zakazao duel protiv Keija Nišikorija, a šprošao je i Njemac Aleksander Zverev koji je u pet setova bio bolji od Mihaila Južnjija (6:4, 3:6, 6:0, 4:6, 6:2).

Bonus video: