Kvitova i Azarenka moćno do polufinala

Samo dva meča bila su dovoljna Viktoriji Azarenki i Petri Kvitovoj da pokažu da su glavne favoritkinje za osvajanje titule na WTA šampionatu u Istanbulu.
0 komentar(a)
Kvitova, Foto: Reuters
Kvitova, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.10.2011. 22:15h

Samo dva meča bila su dovoljna Viktoriji Azarenki i Petri Kvitovoj da pokažu da su glavne favoritkinje za osvajanje titule na WTA šampionatu u Istanbulu. Dvije plavokose teniserke upisale su druge pobjede i lako izborile plasman u polufinale...

Bjeloruskinja je pokazala da je u fenomenalnoj formi - prvo je oduvala Samantu Stosur, a potom i Na Li. Zapanjujuće djeluje podatak da je 22-godišnja djevojka osvajačica US opena i Rolan Garosa ukupno prepustila svega osam gemova!

"Zaista uživam u igri. Mnogo sam napredovala u posljednjih nekoliko mjeseci. Uzgred, titula u Luksemburgu mi je podigla samopouzdanje", rekla je Azarenka nakon pobjede nad iskusnom Kineskinjom (6:2, 6:2).

Li će, međutim, imati novu priliku - u direktnom okršaju sa Stosur će rješavati pitanje druge učesnice polufinala. U drugom meču „bijele grupe”, Azarenka se sastaje sa Marion Bartoli, koja mijenja povrijeđenu Mariju Šarapovu.

I Kvitova je demonstrirala moć, jer je pregazila Karolin Voznijacki (6:4, 6:2). Šampionka Vimbldona je do pobjede došla na svoj prepoznatljiv način - ogromnim brojem vinera.

"Petra je igrala sjajno. Voljela bih da sam odigrala sa 110 odsto mogućnosti, ali moje tijelo jednostavno nije htjelo da odradi stvare koje sam željela", rekla je Voznijacki.

Jedna od tri djevojke koja je bila prva na WTA listi, a da nije osvojila nijedan grend slem turnir (uz Jelenu Janković i Dinaru Safinu), još ima šanse da se domogne polufinala. Naime, Poljakinja Agnješka Radvanska je osvojila posljednja četiri gema na meču i savladala Veru Zvonarjovu (1:6, 6:2, 7:5). Tako je ostavila nadu sunarodnici koja nastupa za Dansku da može do drugog mjesta u „crvenoj” grupi, ali bi Radvanska danas morala da izgubi od Kvitove sa 2:0.

U tom slučaju, tri teniserke bi imale po pobjedu i dva poraza, kao i set količnik 3:5, pa bi odlučivao broj osvojenih gemova...

Rezultati - „bijela” grupa: Azarenka (4) - Li (5) 6:2, 6:2. Danas: Li - Stosur (7), Bartoli - Azarenka.

„Crvena” grupa: Kvitova (3) - Voznijacki (1) 6:4, 6:2, Radvanska (8) - Zvonarjova (6) 1:6, 6:2, 7:5. Danas: Kvitova - Radvanska.

Bonus video: