Ljetnja teniska liga Gimnazijalca krenula prva

Tradicionalna Liga rekreativaca TK Gimnazijalac prva je probila blokadu sportskih nadmetanja u Podgorici
916 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Pejović je u finalu posljednje Ljetne lige dobio Nova Vlahovića
Aleksandar Pejović je u finalu posljednje Ljetne lige dobio Nova Vlahovića

Kraj blokadi organizovanih sportskih takmičenja u Crnoj Gori danas je ozvaničio start 6. Lige teniskih rekreativaca na terenima kod Gimnazije "Slobodan Škerović".

Organizator Lige je TK Gimnazijalac, a interesovanje na kraju pandemije je bilo na nivou prethodnih, pa će se za pehar pobjednika nadmetati 30 teniskih amatera.

"Igrači su žrijebani u tri grupe i nakon devet kola najbolji iz njih će se plasirati u plej-of, koji počinje od osmine finala. Format lige iz prethodnih sezona olakšao nam je posao u organizaciji takmičenja u propisanim mjerama bezbjednosti od pandemije novog korona virusa. Teniseri su sami na terenu, zapisničar upisuje rezultat na unaprijed pripremljenim kosturima žrijeba i ne postoji nikakva bojazan da održimo tradiciju takmičenja", kazao je Žarko Dragaš, direktor TK Gimnazijalac.

Tradicionalno se teniska liga rekreativcaca u Gimnazijalcu održava dva puta godišnje. Pobjednik posljednje Lige - zimske je Konstantin - Kolja Popović, a prošlogodišnje ljetnje je Aleksandar Pejović.

"Ponosni smo na podatak da smo, za razliku od nekih drugih, našu rekreativnu ligu svaki put uspjeli da završimo. I ovu ćemo, nadamo sen akon dva mjeseca igranja. Prvobitno je ljetnja liga planirana za kraj marta i bilo je rekordno interesovanje od skoro 50 učesnika, ali je pomjeranje u period, kada se planiraju i odmori, uticalo da ostanemo na nivou učesnika prethodnih izdanja. Očekujemo zato veliki iskorak u Zimskoj rekreativnoj ligi, koju ćemo početi krajem septembra a završiti pred Novu godinu", zaključio je Dragaš.

Bonus video: