Manic Monday za sladokusce

Derbi Federer - Dimitrov. Laki rivali za Mareja, Đokovića i Nadala, spektakl u ženskom singlu
0 komentar(a)
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Rodžer Federer, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2017. 08:29h

Samo četiri puta u 130 izdanja Vimbldona igralo se na tzv. Middle Sunday, tj. prvu nedjelju koja je po tradiciji dan odmora - 1991, 1997, 2004. i prošle godine.

Kiša ovog puta nije pravila probleme organizatorima, pa je sve spremno za Manic Monday na 131. po redu kultnom turniru u Londonu - na šest terena danas će se odigrati svih 16 susreta osmine finala u obje konkurencije.

Najzanimljivije bi trebalo da bude na Centralnom terenu u posljednjem meču na programu, kada će se sudariti sedmostruki šampion Rodžer Federer i polufinalista iz 2014. godine, Grigor Dimitrov.

„Sve je tako mirno. Tu smo samo mi, igrači. Može da se čuje samo kada se udara loptica, kako se pomjeraju žice. Specijalan je osjećaj uživati u slobodnom danu na Vimbldonu”, naglasio je Dimitrov.

Ostali članovi Velike četvorke neće imati težak zadatak kao Federer, koji juri 15. četvrtfinale Vimbldona - Novak Đoković će igrati sa Francuzom Adrijenom Manarinom, njegov zemljak Benoa Per će se sastati sa Endijem Marejem, a Rafaelu Nadalu će na megdan iskusni specijalista za travu, Žil Miler iz Luksemburga.

Jedan od derbija dana trebalo bi da bude duel prošlogodišnjeg finaliste Miloša Raonića i vjerovatno budućeg broja 1, Aleksandera Zvereva.

Mnogo više uzbuđenja trebalo bi da bude u ženskom singlu. Sudariće se svjetski broj 1 Andželik Kerber i finalistkinja iz 2015. Garbinje Mugurusa, duel Viktorije Azarenke i Simone Halep je spektakl u najavi, Agnješka Radvanjska i Svetlana Kuznjecova mogu da igraju satima, a u obračunu Jelene Ostapenko i Eline Svitoljine bi sve trebalo da pršti...

Letonka želi da postane tek druga teniserka u ovom vijeku koja je vezala titule na Rolan Garosu i Vimbldonu.

„Definitivno bi trebalo da se priča o tome. Ostapenko napreduje iz meča u meč. U Parizu je bila sve bolja kako je dolazio bitniji obračun, djelovala je sve moćnije kako su bile teže situacije. Neustrašiva je”, pohvalio je Ostapenkovu sedmostruki grend slem šampion i dugogodišnji komentator „Eurosporta” Mats Vilander.

Goran Ivanišević je 9. jula 2001. senzacionalno osvojio Vimbldon sa vajld-kartom, a i 10. jul 2017. će biti upisan u istoriju hrvatskog tenisa, jer će se za četvrtfinale boriti dvije teniserke iz te zemlje - Ana Konjuh sa Venus Vilijams i Petra Martić protiv Magdalene Ribarikove.

Bonus video: