Marej i Vavrinka predali mečeve, Nadal ekspresno

Britanski teniser je meč predao na početku trećeg seta. Prvi set dobio je Španac 6:3, a drugi Marej poslije taj-brejka 7:6 (7-5)
1 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Beta AP
Endi Marej, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.05.2013. 22:12h

Endi Marej je dana predao Špancu Marselu Granoljersu meč drugog kola turnira masters serije u Rimu zbog povrede kuka - britanski teniser je meč predao na početku trećeg seta. Prvi set dobio je Španac 6:3, a drugi Marej poslije taj-brejka 7:6 (7-5).

Marej je nakon meča izjavio da postoji velika mogućnost da zbog ne nastupi na pariskom Rolan Garosu, ali zbog problema sa leđima.

"To je nešto što me muči već duže vrijeme. Biću veoma iznenađen ako zaigram u Parizu. Moram da napravim plan šta da radim. Vjerujem da ću to učiniti već sjutra, a potom narednih dana donijeti konačnu odluku o Rolan Garosu. Hoću da budem siguran da je povreda prošlost, jer je “vučem” još od 2011. godine", kazao je Marej, koji trenutno zauzima drugo mjesto na ATP rang listi, iza Novaka Đokovića.

Granoljers će u osmini finala igrati protiv Francuza Žeremija Šardija koji je bio bolji Japanca Kei Nišikorija sa 6:4, 6:1.

Osim Mareja, ranije je i Švajcarac Stanislas Vavrinka predao meč Ukrajinacu

Aleksandru Dolgopolovu. Taj meč nije ni počeo jer se Vavrnika povukao sa turnira zbog povrede.

Dolgopolov će u trećem kolu biti protivnik Novaku Đokoviću. Dolgopolov zauzima 23. mjesto na ATP listi i poražen je od srpskog tenisera u oba dosadašnja međusobna duela.

Ukoliko slavi u sjutrašnjem meču, Đoković će u četvrtfinalu igrati sa pobjednikom susreta između Čeha Tomaša Berdiha i Južnoafrikanca Kevina Andersona.

Svjetski broj jedan bio je slobodan u prvom kolu mastersa na kojem je bio šampion 2008. i 2011. godine, a u startnom meču u utorak je s lakoćom savladao Španca Alberta Montanjesa (6:2, 6:3).

Branilac titule Rafael Nadal ekspresno je savladao je Italijana Fabija Fonjinija sa 6:1, 6:3, koji je u Monte Karlu stigao do polufinala, ali danas nije pružio nikakav otpor Špancu, koji je posao završio za 62 minuta igre.

Nadal, interesantno, nije upisao nijedan as na ovom meču, ali nije bilo ni duplih grešaka.

U trećoj rundi Nadal se sastaje sa Letoncem Ernestsom Gulbisom, koji je “počistio” srpskog tenisera Viktora Trickog sa 6:1, 6:1.

Nadal je dobio svih pet međusobnih okršaja sa Gulbisom. Posljednji put igrali su ove godine u Indijen Velsu i viđen je uzbudljiv meč u kojem je Rafael slavio sa 7:5 u trećem setu.

U drugom kolu je zaustavljen i osmi nosilac, Francuz Žo-Vilfred Conga, a iznenađenje je priredio Poljak Jerži Janovič pobijedivši favorita sa 6:4, 7:6 (7:5).

U španskom derbiju, David Ferer je bio bolji od Fernanda Verdaska 5:7, 7:5, 6:3.

ATP turnir masters serije u Rimu igra se za ukupni nagradni fond od 3.204.000 eura, a pobjednik singla osvojiće ček na 500.000 eura.

Bonus video: