Marej je u većoj krizi od Đokovića - Fonjini oduvao Britanca

Đoković na startu bolji od Aljaža Bedenea, naredni rival biće Roberto Bautista-Agut
3 komentar(a)
marej, Foto: Reuters
marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2017. 21:44h

Endi Marej je u još većoj krizi od Novaka Đokovića - prvi igrač svijeta završio je Masters u Rimu već na startu, u drugom kolu, i to na kakav način.

Fabio Fonjini očitao mu je lekciju pred domaćom publikom - 2:0 (6:2, 6:4).

Fonjini je mnogo ranije mogao da završi meč, jer je u trećem setu vodio 5:1....

Mareja je prošle nedjelje u Madridu elimisao Borna Ćorić u trećoj rundi, u Monte Karlu je izgubio od Alberta Ramosa, u Indijan Velsu je poražen od Vaseka Pospišila, na Australijan openu od Miše Zvereva...

I pored toga, njegova prednost na vrhu ATP liste je velika, ali je forma pred Rolan Garos, najblaže rečeno, zabrinjavajuća.

Od početka 2017. godine Marej, može se reći, prolazi kroz fazu u kojoj se nalazi Đoković posljednjih 12 mjeseci...

Za razliku od Mareja, srpski teniser je prošao prvu prepreku na Mastersu u Rimu - u dva seta je eliminisao Slovenca sa britanskim pasošem Aljaža Bedenea (7:6, 6:2), iako je već u prvom gemu na meču izgubio servis.

Đoković je, međutim, odmah vratio stvari na početak, poravnao na 1:1, a onda u taj-brejku zadao konačan udarac protivniku u prvom setu (7:2).

Gubitkom prvog dijela igre kao da je i nestala nada za 55. tenisera na ATP listi, pa je Đoković brejkovima u prvom i petom gemu riješio duel nakon što je iskoristio četvrtu meč loptu.

Drugi igrač svijeta će u narednoj rundi igrati protiv Roberta Bautista-Aguta, koji je u dva seta (6:4, 6:2) savladao Aleksandra Dolgopolova.

Plasman u narednu rundu ostvarili su i Marin Čilić, Tomaš Berdih, Džon Izner, David Gofan, Pablo Karenjo-Busta...

Sjutra na teren izlazi Rafa Nadal, protiv Nikolasa Almagra.

Bonus video: