Marej: Mogu da osvojim Vimbldon

"Konkurencija je velika, ali ja osjećam da sam spreman za veliki izazov. Mislim da se sada mnogo bolje nosim sa pritiskom koji donosi Gran slem turnir i to ću pokazati na Vimbldona”, optimista je Britanac
0 komentar(a)
Marej, Foto: Beta AP
Marej, Foto: Beta AP
Ažurirano: 23.06.2013. 14:07h

Britanac Endi Marej je krajem prošle godine skinuo “prokletstvo” velikih turnira, jer je osvojio US Open.

Igrao je potom finale Australije opena, a Rolan Garos je propustio zbog povrede, kako bi se spremio za Vimbldon, koji počinje sutra.

S obzirom da će igrati pred svojim navijačima, velika mu je želja da podigne pobjednički pehar u Londonu.

Dodatni motiv mu je činjenica da je na terenima Vimbldonu osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama prije 10 mjeseci.

"Olimpijske igre su me promijenile, ali su i promijenile mišljenje drugih ljudi o meni. Osjetio sam veliku ljubav svih Britanaca i bio sam srećan što sam im se odužio zlatnom medaljom, ali sada želim da se to ponovi i pobijedim na Vimbldonu. Konkurencija je velika, ali ja osjećam da sam spreman za veliki izazov. Mislim da se sada mnogo bolje nosim sa pritiskom koji donosi Gran slem turnir i to ću pokazati na Vimbldona”, optimista je Marej.

On će se u prvom kolu sastati sa njemačkim teniserom Benjaminom Bekerom. Marej je prošle godine stigao do finala ovog turnira, ali je poražen od Rodžera Federera (4:6, 7:5, 6:3, 6:4).

Bonus video: