Marej protiv Đokovića u finalu, od ponedjeljka će biti drugi na ATP listi

0 komentar(a)
Marej, Foto: Reuters
Marej, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2015. 07:51h

Endi Marej je rival Novaka Đokovića u finalu turnira iz Masters serije 1000 u Montrealu - Britanac je u polufinalu savladao japanskog tenisera Keija Nišikorija sa 6:3, 6:0, nakon 66 minuta igre.

Pored plasmana u finale, Marej se postarao da od ponedjeljka bude drugi teniser svijeta, pošto će preteći Švajcarca Rodžera Federera.

Škot će prvi put od avgusta 2013. godine biti drugi na svijetu, a to mu je ujedno najbolji plasman u karijeri.

“Lijepo je vratiti se na drugo mjesto, posebno poslije svega što mi se desilo prošle godine, operacije i pada u poretku. Mnogi su se pitali kakva će moja igra biti poslije toga. I prvog puta sam to učinio ovdje. Svakako je lijepo biti toliko blizu vrha, nastaviću vrijedno da radim i pokušati da odem još korak naprijed”, istakao je Marej.

Đoković je sinoć pobijedio Francuza Žeremina Šarija sa 6:4, 6:4.

Finale je večeras od 21 sat.

Đoković je nakon toga u paru sa Jankom Tipsarevićem poražen u polufinalu dubla, pošto ih je kanadsko-francuski dubl Danijel Nestor / Eduar Rože-Vaselan savladao sa 3:6, 6:1, 10:4.

Protivnici Nestoru i Vaselanu u završnom meču turnira biće najbolji dubl svijeta, američka braća Majk i Bob Brajan koji su pobijedili austrijsko-brazilsku kombinaciju Aleksander Peja / Bruno Soareš sa 6:7 (7-9), 6:4, 10:7.

Masters u Montrealu igra se za ukupan nagradni fond od 4,17 miliona dolara.

Bonus video: