Marej prvi polufinalista Mastersa u Majamiju

Pobjednik Majamija 2009. godine će u polufinalu igrati protiv boljeg uz duela između Rafaela Nadala i Žo-Vilfreda Conge.
0 komentar(a)
Endi Marej, Foto: Fonet
Endi Marej, Foto: Fonet
Ažurirano: 28.03.2012. 22:44h

Endi Marej je prvi polufinalista Mastersa u Majamiju, treći put u karijeri - četvrti nosilac turnira je u četvrtfinalu savladao srpskog tenisera Janka Tipsarevića sa 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:4, nakon dva sata i 38 minuta igre.

Prva dva seta obilježio je veliki broj brejkova sa obje strane. Marej je iskoristio obje brejk prilike i prvom setu, ali je srpski teniser uzeo jedan više i pri rezultatu 5:4 u gemovima i 40:15 iskoristio prvu set loptu.

U drugom setu viđena je obrnuta situacija, pošto je Britanac tri puta oduzeo servis srpskom teniseru, a Tipsarević je to učinio u dva navrata, pa je Marej dobio sa 6:4.

Mari je u prva dva seta imao 100 odsto uspješnosti brejk prilika, pošto je iskoristio svih pet šansi.

Tipsarević je lošije počeo odlučujući, treći set pošto mu je protivnik oduzeo servis kod rezultat 1:2 u gemovima i tu prednost uspješno sačuvao do kraja i sa konačnih 2:1 se plasirao u polufinale.

Pobjednik Majamija 2009. godine će u polufinalu igrati protiv boljeg uz duela između Rafaela Nadala i Žo-Vilfreda Conge.

Novak Đoković će svoj četvrtfinalni duel sa Špancem Davidom Fererom odigrati u četvrtak veče.

"Ferer je jedan od najboljih momaka u teniskom svijetu i biće veoma teško protiv njega. On je veoma nezgodan na svim podlogama, pogotovo na brzim, kao što je ova u Majamiju. Radujem se tom meču i nadam se najboljem", rekao je Đoković.

Srpski i španski teniser do sada su se sastajali 12 puta i Đoković vodi 7:5 u pobjedama. Posljednji duel u četvrtfinalu Australijen opena Đoković je dobio veoma ubjedljivo (6:4, 7:6, 6:1), a kasnije stigao do svoje pete Grend slem titule.

"Svjestan sam da su mi šanse protiv Novaka veoma male. Pokušaću da što bolje serviram, kao nedavno u Londonu - rekao je Ferer, podsjetivši na pobjedu protiv Đokovića na završnom Mastersu prethodne sezone.

U četvrtfinalu se sastaju još Huan Monako (Argentina) i Mardi Fiš (SAD).

U polufinalu dama bez sestara Vilijams

U polufinalu ženskog dijela Mastersa u Majamiju neće igrati nijedna od sestara Vilijams. Serenu je eliminisala Dankinja Karolina Voznijacki sa 6:4, 6:4. Voznijacki je prvi put u karijeri savladala mlađu od sestara Vilijams, nakon tri poraza.

Bivša najbolja teniserka WTA liste će u polufinalu igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove, koja je u četvrtfinalu pobijedila Li Na sa 6:3, 6:0, za 68 minuta igre, i tako prekinula seriju od četiri uzastopna poraza protiv Kineskinje.

Najzad, Poljakinja Agnješka Radvanska je izbacila Venus Vilijams sa 6:4, 6:1.

U posljednjem četvrtfinalu u noći između srijede i četvrtka po našem vremenu igraju Viktorija Azarenka (Bjelorusija) i Marion Bartoli (Francuska).

Bonus video: