Marej zakazao finale sa Đokovićem

Britanac je bio na ivici ponora kada je gubio 4:1 u trećem setu, kada su se dogodili prelomni trenuci - Marej je dobio čak pet gemova zaredom za veliki preokret
0 komentar(a)
Marej, Foto: Beta/AP
Marej, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.07.2013. 21:25h

Kakvo finale Vimbldona - domaćin Endi Marej igraće sa svjetskim brojem jedan Novakom Đokovićem, u nedjelju u 15 časova na Centralnom terenu.

Nakon što je Đoković u pet setova slomio otpor Martina Del Potra, Mareju je bio potreban set manje da savlada Poljaka Jeržija Janoviča, koji je pružio snažan otpor: 6:7, 6:4, 6:4, 6:3.

Nakon što je Poljak dobio prvi set u taj-brejku, Marej je u drugom već na startu oduzeo servis protivniku, a prednost je čuvao do kraja.

Britanac je bio na ivici ponora kada je gubio 4:1 u trećem setu, kada su se dogodili prelomni trenuci - Marej je dobio čak pet gemova zaredom za veliki preokret i vođstvo 2:1 u setovima.

Nakon kraće pauze dok se zatvori krov na Centralnom terenu, Marej je bez problema dobio četvrti set za konačan trijumf i finale iz snova sa Novakom Đokovićem.

Marej će imati drugu šansu da postane prvi Britanac sa titulom na Vimbldonu još od Freda Perija 1936. godine. Prošle godine je u finalu izgubio od Federera.

Bonus video: