Masters broj 33 za Rafu

Rafael Nadal je u finalu Mastersa u Torontu savladao 20-godišnjeg Grka sa 6:2, 7:6
60 pregleda 5 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2018. 22:08h

Stefanos Cicipas je postao prvi igrač od 1990. godine koji je na istom turniru savladao četiri igrača iz Top 10. Nije mogao i petog, najboljeg od njih - Rafael Nadal je u finalu Mastersa u Torontu savladao 20-godišnjeg Grka sa 6:2, 7:6.

Cicipas, koji danas slavi 20. rođendan, redom je rušio Dominika Tima, Novaka Đokovića, Aleksandera Zvereva i Kevina Andersona, ali protiv broja 1 nije imao previše šansi.

Rafa je rutinski dobio prvi set, a potom napravio brejk na startu drugog i rutinski čuvao tu prednost sve do 10. gema. Tada je mladić iz Vuljagmenija zaprijetio, stigao do dvije vezane brejk lopte (prvih na meču), iskoristio drugu odličnim forhendom i najavio da je moguć veliki preokret kao u četvrtfinalu.

Ali, Nadal nije Zverev - stigao je do taj-brejka i dobio ga sa 7:4 za svoj 33. trofej na mastersima! I proslavio kao da je osvojio grend slem koji nije očekivao.

Cicipas će još morati da čeka na prvu ATP titulu, jer je i prvo finale izgubio od Rafe, prije tri mjeseca u Barseloni sa 6:2, 6:1.

Bonus video: