Medison Kiz izbacila i Venus Vilijams, Serena ima priliku da osveti sestru

0 komentar(a)
Medison Kiz, Foto: Beta/AP
Medison Kiz, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 28.01.2015. 08:08h

Američki duel dobila je Medison Kiz - iako se povrijedila sredinom drugog seta, 19-godišnja teniserka je odlučila da ostane na terenu, pa je do kraja stigla do još jedne velike pobjede na Australian openu protiv zemljakinje Venus Vilijams sa 6:3, 4:6, 6:4.

Kiz je, tako, ostvarila najveći uspjeh u karijeri jer je prvi put u polufinalu nekog grend slem turnira.

Meč je završila sa sa 34 direktna poena, ali i 45 neiznuđenih grešaka, dok je Venus imala samo 10 vinera i čak 38 grešaka.

„Osjećala sam da je mišić zategnut tokom čitavog turnira. U jednom trenutku sam osjetila da će biti potpuno istegnut i morala sam da bandažiram. Nisam se osjećala dobro, ali sam krenula da idem po svoje udarce i maksimalno sam rizikovala jer ništa nisam imala da izgubim. Napadala sam, igrala agresivno i nisam ni gledala na suprotnu stranu terena“, rekla je poslije meča Kiz, trenutno 35. igračica na WTA listi.

Priliku da osveti sestru u polufinalu imaće prvi favorit u Melburnu - Serena Vilijams je lako i ubjedljivo savladala Slovakinju Dominiku Cibulkovu sa 6:2, 6:2, poslije svega 64 minuta igre.

Prva teniserka planete je potpuno dominirala u ovom četvrtfinalu, jer je odservirala čak 15 as udaraca u osam servis gemova, a meč je završila sa 31 direktnim poenom i 18 grešaka.

O dominaciji starije od sestara Viljams govori i podatak da je prošlogodišnja vicešampionka Australian opena imala samo dvije brejk-lopte za cio meč, upisavši 13 vinera i 18 grešaka.

U drugom polufinalu sastaće se Ruskinje Marija Šarapova i Jekatarina Makarova.

Oba ženska polufinala na programu su u četvrtak.

Bonus video: