Milioni razočarani odnosom publike prema Novaku: Odvratno je ovo gledati

"Kad je Đoković prišao sudiji, zvižduci su se počeli oriti centralnim terenom. Bio je to odvratan trenutak. Pogotovo jer je Đoković imao apsolutno pravo pitati sudiju zašto poen nije njegov i zašto meč već tad nije gotov"
34044 pregleda 72 komentar(a)
Vimbldon, Foto: Reuters
Vimbldon, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.07.2019. 10:58h

Znalo se da će u finalu Vimldona, Rodžer Federer imati naklonost publike. Međutim tretman koji je Novak Đoković dobio šokirao je mnoge.

Australijski "7News" prenosi kako je ponašanje publike prema jednom od najvećih tenisera svih vremena "bilo odvrato".

Koliko je gledaocima stalo do toga da pobjedi Švajcarac najbolje pokazuje detalj iz tie-break-a.

Tokom jednog poena linijski sudija je uzviknuo "aut" na Novakovu lopticu a Federer je tada odigrao u mrežu. Trebao je tako Federer smanjiti Novakovu prednost na 6:4, ali je srpski teniser zatražio provjeru loptice. Već tada je dobio zvižduke, a kada se ispostavilo da je linijski sudij pogriješio i da će se poen ponoviti, Novak je prišao glavnom sudiji da ga upita zašto nije poen pripao njemu ako je Federer u nastavku poena odigrao u mrežu.

"Kad je Đoković prišao sudiji, zvižduci su se počeli oriti centralnim terenom. Bio je to odvratan trenutak. Pogotovo jer je Đoković imao apsolutno pravo pitati sudiju zašto poen nije njegov i zašto meč već tad nije gotov", pišu Australijanci.

Na kraju je poen ponovljen, a Đoković ga je osvojio i pobjedom utišao 14 .000 Rodžerovih navijača.

Milioni su na društvenim mrežama prokomentarisali da srpski teniser nije zaslužio takav tretman u Londonu.

Bonus video: