Miloš Raonić osvojio prvi ATP turnir u karijeri!

Rođeni Podgoričanin u finalu savladao prvog nosioca, 9. igrača na svijetu Fernanda Verdaska sa 2:0. Oba seta Raonić dobio u taj-breku, a od danas će biti 59. igrač na ATP listi!
0 komentar(a)
Miloš Raonić 1543, Foto: Beta/AP
Miloš Raonić 1543, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.02.2011. 01:57h

Podgoričanin sa kanadskim državljanstvom u finalu savladao prvog nosioca, branioca titule i ujedno 9. igrača na svijetu Fernanda Verdaska sa 2:0. Oba seta Raonić dobio u taj-breku - 8:6 i 7:5, nakon što su igrač sačuvali sve svoje servis-gemove.

- Sve je bilo nevjerovatno. Zahvaljujem se trenerima i porodici na podršci, ali i navijačima koji su došli zbog mene - rekao je Raonić, koji je nagrađen ovacijama prije nego što je počeo pobjednički govor.

- Prije meča čuo sam se sa majkom i sestrom koja je sa blizancima, plakali su i poželjeli mi sreću. Sada su sigurno ponosni na mene - kazao je Raonić, koji je, osim čeka na 92 hiljade dolara na poklon dobio i dres NHL ligaša Ajkula iz San Hosea sa svojim prezimenom i brojem 1.

Verdasko je u taj-breku 1. seta vodio 6:2, Raonić spasao četiri set lopte, uzeo šest poena zaredom, uključujući i svoj prvi servis za set.

U drugom setu Verdasko je imao jedinu brejk loptu u 9. gemu, pri rezultatu 4:4, ali je Raonić servisom zbrisao njegove nade da može da dođe do brejka. Identično je bilo i u 11. gemu (Verdasko je vodio 30:15 na servis protivnika), ali je fenomenalnim servisima 20-godišnji Kanađanin sačuvao servis protiv vidno frustriranog Španca, a onda meč riješio u taj-breku.

Trijumfom u San Hoseu Raonić će od danas biti 59. igrač na ATP listi! Prije turnira u San Hoseu bio je 84.

U San Hoseu je svoje prvo finale igrao Bjern Borg 1973. godine, a naredne godine osvojio je Rolan Garos. Drugi najstariji turnir u SAD se posrećio i Majklu Čengu, koji ga je osvojio 1988. godine a naredne takođe trijumfovao na Rolan Garosu. Inače, najviše titula u San Hoseu imaju Džon Mekinro i Andre Agasi - po pet.

Bonus video: