Moćna Serena protiv Kerber za 24. gren slem titulu u karijeri

Samo 10 mjeseci poslije porođaja Serena je pokazala da je i u poznim igračkim godinama i dalje u društvu najboljih na svijetu.
0 komentar(a)
Serena Vilijams Vimbldon, Foto: Reuters
Serena Vilijams Vimbldon, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2018. 15:23h

Organizatori Vimbldona nisu pogriješili kada su Sereni Vilijams omogućili da bude 25. nosilac na nezvaničnom prvenstvu svijeta u tenisu, iako se Amerikanka nalazila na 181. mjestu WTA liste uoči turnira u Londonu.

Serena je savladala Juliju Gergeš sa 2:0 (6:2, 6:4) i igraće u subotu za 24. gren slem titulu u karijeri, a osmu na Vimbldonu.

Njemica nije imala šanse u prvom setu protiv Amerikanke, dok je u drugom zaprijetila kod rezultata 5:3, kada je napravila brejk i vratila se u meč.

Međutim, već u sljedećem gemu Vilijamsova je oduzela servis protivnici bez izgubljenog poena i proslavila pobjedu.

Samo 10 mjeseci poslije porođaja Serena je pokazala da je i u poznim igračkim godinama i dalje u društvu najboljih na svijetu.

Igraće u 10. finalu na Vimbldonu, čime se izjednačila sa legendama - Martinom Navratilovom (12) i Kris Evert (10).

"Nisam znala da mogu da igram na ovom nivou, tačnije nisam očekivala. Ali, rekla sam sebi da stvarno nemam šta da izgubim, da je ovo turnir kojem mogu da pristupim rasterećeno i to je ono što pravi razliku. Jer, ne pamtim kada sam tako razmišljala u karijeri. To što sam sada u finalu baš i nije normalno, zato želim da uživam u svakom trenutku", rekla je Serena.

Njena protivnica u velikom finalu biće Anželik Kerber, koja je takođe maksimalnim rezultatom (6:3, 6:3) pobijedila Jelenu Ostapenko.

Šampionka US opena iz 2016. bila je bolji rival i drugi put u karijeri igraće za trofej u Londonu.

Prije dvije godine poražena je upravo od Serene, pa će u subotu imati priliku da joj se revanšira.

"Kerber je na travi odlična igračica. Za mene je to finale izazov", poručila je Amerikanka.

Meč za trofej u ženskom singlu na programu je u subotu od 15 sati.

"Jedva čekam finale i da opet izađem na Centralni teren. Pokušaću da ostanem fokusirana na svoju igru. Ako ponovim neke partije s Vimbldona mislim da mogu do trofeja", istakla je Njemica.

Bonus video: