Nadal: Mislio sam da neću moći da nastavim

"Zabrinut sam, to je definitivno. Ići ću na pregled magnetnom rezonancom. Vidjećemo šta će se desiti. Ne mogu da predviđam budućnost", kazao je Nadal
0 komentar(a)
nadal, Foto: Reuters
nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.06.2011. 08:47h

Krajem prvog seta okršaja sa Huanom Martinom del Potrom, nešto kao da je puklo u stopalu Rafaela Nadala, posljednjeg osvajača Vimbldona i najboljeg svjetskog tenisera.

"Mislio sam da neću moći da nastavim. Istina je, ne lažem", kazao je Španac nakon meča.

I sa velikim bolom u stopalu, Nadal je dobio prvi set u taj-breku, iako je gubio 3:0. Del Potro se vratio u drugom setu i, činilo se, imao više svježine da dobije meč, ali je Nadal ponovo povratio nadčovječansku snagu i slavio sa 3:1, mada mu je možda pomogla i povreda Del Potra, koji je proklizao u trećem setu.

Nadal se tako plasirao u četvrtfinale, gdje ga čeka jedini preostali Amerikanac na Vimbldonu - Mardi Fiš.

No, pitanje je i dalje aktuelno - šta je sa Nadalovim stopalom?

"Zabrinut sam, to je definitivno. Ići ću na pregled magnetnom rezonancom. Vidjećemo šta će se desiti. Vidjećemo danas. Ne mogu da predviđam budućnost", kazao je Nadal, koji ne krije da je nakon povrete pomislio i na zastrašujuću stvar - da će morati da preda meč Del Potru, izgubi titulu na Vimbldonu osvojenu prošle godine, ali i prvo mjesto na ATP listi, koje već nekoliko mjeseci mjerka Novak Đoković.

Nadal - Fiš je jedan par četvrtfinala, uz okršaje Đoković - Tomić, Federer - Conga i Marej - Lopez.

Bonus video: