Nadal neznatno smanjio prednost, zbog umora odustao od Sinsinatija

Prvi teniser svijeta, Novak Đoković, neigranjem u Kanadi izgubio 90 bodova
4522 pregleda 2 komentar(a)
Nadal, Foto: Reuters
Nadal, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2019. 08:31h

Vođstvo Novaka Đokovića ispred Rafaela Nadala na najnovijoj ATP listi neznatno je smanjeno, a najveći napredak, za pet pozicija, zabilježio je Gael Monfis.

Nadal je odbranio trofej Rodžers kupa i ima isti broj ATP bodova kao i prošlog ponedjeljka, dok je Đoković neigranjem u Kanadi izgubio 90 bodova, te je razlika između dvojice tenisera sada 4380 bodova. Treći je i dalje Rodžer Federer koji ima 485 bodova manje od Nadala.

Četvrti je Dominik Tim, a Stefanos Cicipas je izgubio petu poziciju na kojoj je sada Kei Nišikori. Šesti je Saša Zverev, a Cicipas je pao na sedmu poziciju. Top 10 kompletiraju Karel Hačanov, Danil Medvedev i Fabio Fonjini.

Borna Ćorić je napredovao i sada je 13. igrač svijeta, dok je Gael Monfis imao najveći napredak među 20 najboljih na svietu jer je sa 20. pozicije došao na 15. Marin Čilić je izgubio dvije pozicije u odnosu na prethodnu sedmicu i sada je 18. teniser svijeta.

Nadal odustao od Sinsinatija

Nadal neće učestvovati na Mastersu u Sinsinatiju, saopštili su organizatori turnira.

Španac je osvajanjem rekordne 35. titule na turnirima iz serije 1.000 prvi put u karijeri odbranio titulu na tvrdoj podlozi, a kako se navodi, sa Mastersa u Sinsinatiju se povukao zbog umora.

Naredni turnir na kome će igrati biće US Open, koji počinje 26. avgusta.

U Sinsinatiju će se, poslije propuštenog Rodžers kupa, na teren vratiti Novak Đoković i Rodžer Federer.

Bonus video: