Nadal o preokretu: Nema jasnog objašnjenja, igrao sam dobro, imao sam sreće...

Španac se izvukao iz izgubljene pozicije protiv Medvedeva
3225 pregleda 1 komentar(a)
Rafael Nadal, Foto: Reuters
Rafael Nadal, Foto: Reuters

U duelu sa Danilom Medvedevom, Rafael Nadal je pokazao kakva je gromada od tenisera.

Bio je na koljenima, gubio u trećem setu 5:1, bio suočen sa meč loptom, a nevjerovatnim preokretom dobio meč drugog kola ATP finala u Londonu (6:7, 6:3, 7:6).

"Ne znam kako da objasnim, nema jasnog objašnjenja. Jednostavno, trudio sam se da ostanem miran i da vjerujem, ali... Zaista je bio podvig da se vratim, morao sam da imam i malo sreće. I kada sam spasao meč loptu bilo je 5:2 za njega. Na šljaci bi bilo možda drugačije, ipak bih imao više mogućnosti da kroz igru osvajam poene. Ovako, zavisio sam od njega, sve je bilo u njegovim rukama. Uglavnom, ovakve stvari su kombinacija moje dobre igre, sreće, grešaka protivnika", rekao je Nadal.

Na pitanje da li godinama, maksimalnim angažovanjem, borbom i sportskim ponašanjem, daje pravi primjer svima, Nadal je odgovorio:

"Najlakše je slomiti reket kod 5:1 i otići u svlačionicu. Uvijek se trudim da ostanem pozitivan i da razmišljam da nisam ja kriv što gubim, već i da protivnik igra dobro. Takođe, mislim da su frustracije uglavnom odraz prevelike samouvjerenosti - ne mislim da sam bezgrešan i da samo zato što ja nisam dovoljno dobar moj protivnik vodi. Uvijek se trudim da dam maksimum, ali i da poštujem što drugi radi. Ako je to dobar primjer, onda ga dajem", rekao je Nadal.

Bonus video: